Nichita Danilov, la „Salonul de literatură Zero+”

Nichita Danilov, la „Salonul de literatură Zero+”

Joi, 7 februarie 2013, ora 18.00, la Muzeul „Sfântul Ierarh Dosoftei Mitropolitul” (str. Anastasie Panu, nr. 54, Iaşi) va avea loc a X-a ediţie a „Salonului de literatură Zero+”. Vor citi proză Petronela Nica şi Bogdan Moisa. Invitatul ediţiei este poetul şi prozatorul Nichita DANILOV care, cu această ocazie, îşi va lansa cartea „Portrete fără ramă”, publicată anul trecut la Editura Tracus Arte, din Bucureşti. Moderatorii momentului literar: Mirel Cană, Liviu Antonesei, Şerban Axinte. Eveniment organizat de Muzeul Literaturii Române Iaşi în colaborare cu revistele „ALECART”, „Timpul” şi „Zona Literară”. AgenţiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Bogdan Moisa s-a născut la 5 noiembrie 1993 şi este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Iaşi. A obţinut o menţiune la Concursul Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu“, Iaşi, ediţia I, 2010. Am debutat în 2012, în Zona Literară, nr. 1-2/2012 şi a mai publicat în numerele 7-8 şi 9-10. „Bogdan Moisa a citit proză la şedinţa de deschidere a Salonului Literar „Zero+“. Alături de celelalte proze citite a pus în evidenţă un talent neobişnuit de matur, cu o imaginaţie epică debordantă şi un control stilistic cu totul remarcabil. Despre Bogdan Moisa vom tot auzi în anii care vin”, a spus Liviu Antonesei.

Petronela Nica s-a născut la 28 iunie 1980. Colaborează cu eseuri şi proză scurtă la revistele TIMPUL şi Zona Literara.

Nichita Danilov s-a născut la 7 aprilie 1952 , într-o familie de etnie ruso-lipoveană. A absolvit cursurile Facultății de Științe Economice și pe cele ale Școlii Postliceale de Arhitectură, ambele din Iaşi. A lucrat ca economist, corector, profesor, muzeograf, editor, redactor (“Convorbiri literare”), redactor șef (“Kitej-Grad”), șef departament cultură (“Monitorul de Iași”), director (Teatrul de copii și tineret “Luceafărul” din Iași), secretar literar, director (Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a municipiului Iași). Debutul său literar a avut loc în 1979 în paginile revistei “Dialog”. Este prezent în texte literare în aproape toate antologiile din țară și străinătate, poeziile sale au fost traduse și publicate în diverse reviste de gen din S.U.A., Anglia, Cehia, Slovacia, Franța, Spania, Letonia, Ungaria, Estonia, etc. sub semnătura unor traducători de prestigiu ca Adam J. Sorkin, Sean Cotter, Brenda Walker, Leons Briedis, Lidia Nasinova, Maria Dinescu, Emanoil Marcu etc. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și al PEN Club European. A desfășurat o intensă activitate publicistică în cotidianul “Monitorul” (pagina culturală) și “Obiectiv” din Iași. De asemenea, a publicat texte literare în aproape toate revistele din România. În perioada 1998-2000 a funcționat ca atașat diplomatic pe probleme de presă la Ambasada României din Republica Moldova, pe parcursul unui an fiind ambasador ad-interim al acestei misiuni diplomatice. A fost membru al „Cenaclului de Luni”, condus de Nicolae Manolescu.

Categories: Aleatorii

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*