Scoala „Anastasia Popescu” a obtinut locul I la Concursul National „Made for Europe”

Scoala „Anastasia Popescu” a obtinut locul I la Concursul National „Made for Europe”

Scoala „Anastasia Popescu” a obtinut locul I la Concursul National „Made for Europe”! Proiectul castigator este cursul optional „Franceza prin teatru”, un produs final al proiectului Comenius « Je découvre, je me découvre… (Le monde par le théâtre) ». Din cele 104 de proiecte înscrise în concurs, proiectul Şcolii “Anastasia Popescu” a fost considerat cel mai bine conturat şi cel mai util în contextul învăţământului axat pe valorile europene.

Şcoala „Anastasia Popescu” tocmai a repurtat un succes important, care încununează munca de doi ani pentru un proiect important:  Premiul I  la Concursul Naţional “Made for Europe”, cu produsul final din Proiectul Comenius, Cursul opțional “Franceza prin teatru” – propunere de curs opţional pentru învăţarea limbilor străine. Concursul a avut  drept obiectiv evaluarea şi promovarea experienţelor pozitive acumulate de unităţile de învăţământ preuniversitar în derularea proiectelor finanţate prin programele comunitare din domeniul educației și formării profesionale. Din cele 104 de proiecte înscrise în concurs, proiectul Şcolii “Anastasia Popescu” a fost considerat cel mai bine conturat şi cel mai util în contextul învăţământului axat pe valorile europene.

În contextul multicultural şi multilingv european actual, proiectul bilateral Comenius cu titlul « Je découvre,  je me découvre… (Le monde par le théâtre) »  a vizat  învăţarea limbilor străine prin mijloace care să  îi determine  pe elevi să se desprindă de mediul formal al sălii de clasă şi să-şi exprime  liber  ideile  într-un context intercultural.

Proiectul, la care au participat  ŞCOALA « ANASTASIA POPESCU » din Bucureşti şi Colegio EL SALVADOR de ENSEÑANZA din Torrelavega, Spania, şi-a  propus  să stimuleze imaginaţia şi creativitatea elevilor prin intermediul instrumentelor de expresie teatrală, să lucreze asupra relaţiei lor cu cei din jur, cu sine şi cu tot ceea ce îi înconjoară.

Rezultatele deosebite  obţinute în domeniul învăţării limbilor străine cu acest proiect au permis  elaborarea Programei cursului opţional “Franceza prin teatru”, curs care se adresează elevilor din clasa a VII-a, dar care se poate adapta şi altor clase. Pe parcursul unui an de studiu, activităţile desfăşurate în cadrul acestui opţional contribuie la dezvoltarea imaginaţiei, creativităţii şi spontaneităţii, prin implicarea elevilor în ateliere de lectură, de expresie teatrală, de confecţionare a costumelor, a recuzitei şi a materialelor promoţionale.

Despre Scoala Anastasia Popescu si Gradinitele Arc-en-Ciel

Calitatea mediului educaţional este garanţia educaţiei de calitate.

Şcoala “Anastasia Popescu” cuprinde astăzi nivelurile preprimar, primar şi gimnazial; a fost înfiinţată în anul 1996, în dorinţa de a continua sistemul educaţional original creat prin Grădiniţele “Arc-en-Ciel”, inaugurate in 1994. Este autorizată şi acreditată de Ministerul Educaţiei şi asociată UNESCO. Şcoala “Anastasia Popescu” este promotoarea unui tip de învăţământ modern, ale cărui principii au fost confirmate de specialiştii în domeniu şi preluate parţial şi de alte instituţii de învăţământ. Elevii şcolii parcurg o programa inovativa, in ritmul educaţional alert impus deja de Grădiniţele “Arc-en-Ciel”. Programa aduce în plus, pe lângă oferta curriculum-ului naţional, studiul a 3 limbi strănie (engleză, franceză, germană), ore de pian, vioara, arte plastice, Mind Lab, sport (aikido, tenis, înot). Mai mult decât atât, copiii colii “Anastasia Popescu” sunt formaţi pe principiile unui învăţământ spiritual-religios modern, bazat pe tradiţia noastră ortodoxă, ale cărui efecte benefice sunt vizibile chiar de la nivelul preşcolar. Fiecare obiect de studiu este predat de profesori de specialitate care au obţinut, de-a lungul timpului, rezultate excelente. Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a a adus, în acest an, încununarea învăţământului marca “Arc-en-Ciel” şi “Anastasia Popescu”. Peste 60 % dintre elevi au obţinut note peste 9!

Sursa: http://www.comunicatedepresa.ro/scoala-anastasia-popescu-si-gradinitele-arc-en-ciel/scoala-anastasia-popescu-a-obtinut-locul-i-la-concursul-national-made-for-europe/?cid=314832

Categories: Aleatorii

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*