Scoala Discovery

Scoala Discovery

Scoala Discovery este un proiect realizat de Discovery Networks, compania care detine posturile Discovery Channel, Animal Planet sau Discovery Science, in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului din Romania.

dsc Mec

Ceea ce ne propunem prin aceasta initiativa este sa aducem lumea Discovery in sala de clasa, stimuland curiozitatea fireasca a elevilor fata de stiinta, dar si sa integram resursele audio-video si new media in procesul de educatie.

Discovery Channel a stiut intotdeauna sa prezinte lumea din jurul nostru intr-un mod captivant, asadar vrem sa ne folosim de acest avantaj pentru a creste interesul elevilor fata de materiile stiintifice studiate in scoala.

Cum vom face asta?

Incepand cu 16 ianuarie 2012, punem la dispozitia elevilor si a profesorilor doua resurse de care acestia se pot folosi oricand pentru a intelege mai bine fenomenele stiintifice si pentru a face lectiile la clasa mai atractive:

  • Televiziune: Discovery Channel Romania va difuza o serie de programe educative in fiecare zi, de luni pana vineri la ora 14.00 si apoi in reluare – initial a doua zi, de la ora 08.00, apoi in cadrul unui bloc de programe dedicat, sambata si duminica. Programele prezinta subiecte stiintifice, de la chimie si matematica, fizica, biologie si ecologie pana la inventii. Acestea au fost special selectate pentru a-i ajuta pe elevii claselor V – XII sa inteleaga mai bine fenomenele stiintifice, transmitand mesajul ca stiinta este un domeniu interesant si captivant. Programele vor fi dublate in limba romana, fara a avea pauze publicitare.
  • Internet: scoala.discovery.ro este un portal dedicat profesorilor, care pot descarca aici materiale-suport ce pot fi folosite la clasa, cu elevii. Site-ul include o grila de programe si un Ghid pentru profesori complet, despre fiecare episod, prezentand obiectivele lectiei, seturi de intrebari care sa ii apropie pe elevi de continut, propuneri de activitati in clasa si definitii pentru termenii de vocabular.

Emisiunile educative din cadrul proiectului sunt transmise doar pe canalul Discovery Channel. Pe site nu pot fi vizualizate emisiunile si nici nu pot fi descarcate materiale video online.

Daca doriti sa folositi emisiunile la orele de clasa in alte momente decat cele in care sunt transmise pe postul Discovey Channel, le puteti inregistra. Inregistrarea si folosirea unor materiale la clasa, in scopuri educative, este permisa conform legii drepturilor de autor. Nu este permisa postearea emisiunilor pe internet si difuzarea lor in masa.

http://scoala.discovery.ro

 

Categories: Aleatorii

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*