SIVECO Romania sustine excelenta in educatie

SIVECO Romania sustine excelenta in educatie

Peste 450 de elevi participa la editia din 2013 a Olimpiadei Nationale de Matematica

 Numarul mare de elevi care participa an de an la aceasta competitie de elita, precum si nivelul lor foarte ridicat de pregatire, imi intareste convingerea ca vom avea generatii de absolventi de facultati de matematica foarte talentati, pasionati si determinati sa faca performanta. Si acest lucru este esential pentru cresterea competitivitatii Romaniei pe plan mondial.

Cea de-a 64-a editie a Olimpiadei Nationale de Matematica atrage in acest an peste 450 de elevi pasionati de matematica, din clasele VII – XII, care s-au calificat in etapa nationala in urma rezultatelor de top obtinute la fazele judetene.

Prestigioasa competitie se desfasoara in perioada 1-5 aprilie, la Brasov, la Colegiul National Andrei Saguna si va fi urmata de Barajul pentru selectia loturilor nationale de matematica. In urma acestei etape de Baraj, 6 elevi vor fi selectati sa reprezinte Romania la Olimpiada Internationala de Matematica, ce va avea loc in Santa Marta, Columbia, in perioada 18-28 iulie 2013.

“Suntem impresionati sa vedem si anul acesta un numar mare de elevi din toate judetele tarii, pasionati de matematica, dand dovada de multa perseverenta si seriozitate pe tot parcursul scolii, prin participarea la etapele intermediare pentru calificarea la faza nationala a olimpiadei de matematica. Suntem foarte mandri de ei toti si le dorim mult succes in competitie, fiind convinsi ca cei care vor obtine cele mai bune rezultate vor reprezenta Romania cu succes la competitiile internationale care vor avea loc anul acesta. Ne bucura de asemenea sa constatam un interes crescut al mediului privat fata de astfel de manifestari educationale, care stimuleaza si incurajeaza an de an mii de elevi de gimnaziu si liceu sa se pregateasca sa atinga excelenta in matematica“, a declarat Ariana Bucur, Inspector Scolar General al Inspectoratului Scolar al Judeţului Brasov.

Concursul este organizat de Ministerul Educatiei Nationale in parteneriat cu Societatea de Stiinţe Matematice din Romania (S.S.M.R.), iar anul acesta beneficiaza de sustinerea locala a Inspectoratului Scolar al Judeţului Brasov, Filialei Brasov a S.S.M.R., Colegiului Naţional Andrei Saguna Brasov, si de sprijinul acordat de SIVECO Romania, de autoritaţile municipale si judeţene si de Facultatea de Matematica si Informatica a Universitaţii Transilvania din Brasov.

Probele de concurs vor fi jurizate de o Comisie Centrala formata din 60 de profesori de prestigiu din toata tara din invatamantul preuniversitar sau universitar, fiind coordonata de prof. univ. dr. Radu Gologan, Presedinte al Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

SIVECO Romania are o lunga tradiţie in susţinerea evenimentelor educaţionale din sfera matematicii si informaticii, precum Olimpiada Naţionala de Informatica, competiţia „.campion”, dar si concursuri interjudeţene de programare, care reprezinta etape utile in pregatirea elevilor calificaţi la olimpiadele naţionale, contribuind de asemenea la descoperirea si incurajarea talentelor informatice.

Citeste mai mult: SIVECO Romania sustine excelenta in educatie

Categories: Aleatorii

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*