Tinerii pot studia la universităţi de prestigiu din Europa

Tinerii pot studia la universităţi de prestigiu din Europa

O fi mai greu cu acomodarea sau cu banii de cheltuială, dar mai bine aşa decât să studieze în România. Cel puţin, asta cred viitori studenţi care vor să plece din ţară cât mai repede. Tinerii au mers sâmbătă la un târg cu oferte pentru studii universitare în Olanda sau Marea Britanie organizat în Capitală.

Tot mai mulţi tineri decid să plece la studii în străinătate.  Studenţii au avut la dispoziţie o ofertă bogată

„Studii politice sunt interesat şi business.  Ori la Selford ori la Hall. În Marea Britanie”, a spus un student.

De ce au ales să studieze peste hotare?

„În momentul ăsta în România nu prea…nu prea-mi oferă multe şanse”, a spus un alt student.

„În primele luni până îmi voi găsi de muncă, mă vor ajuta probabil părinţii, până îmi vine şi cartea verde.. Cu greu, dar clar nu mă întorc în ţară, a spus un alt tânăr.

Au şi de ce să aleagă străinătatea. În Scoţia, de exemplu, studiile sunt gratuite iar guvernul britanic oferă educaţie pe datorie – cursurile sunt plătite, în rate, după absolvire.

„Târgul este dedicat pentru cei care vor să meargă la studii universitare sau la master. Majoritatea ofertelor de la târg sunt de la universităţile din Marea Britanie. 19, mai exact. Şi mai sunt 15 universităţi din Olanda”, a declarat un organizator.

„Dreptul internaţional este una dintre cele mai frecventate dar mai oferim şi profile de inginerie, siguranţă şi securitate”, a spus un expozant.

Un an de studii la universităţile din străinătate poate depăşi 10.000 de euro.

Categories: Aleatorii

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*