Atelierul „Limbaje & tehnici ale desenului si culorii”

Atelierul „Limbaje & tehnici ale desenului si culorii”

Prezentare: Atelierul de arte si creativitate propune cursantilor o maniera inedita de experimentare a diferitelor tehnici artistice prin imbinarea exercitiilor in aer liber cu teme in ambianta atelierului de arte.

Scopul programului este acela de antrenament vizual, de cautare, experimentare, problematizare a elementelor de limbaj plastic si a mijloacelor de expresie vizual plastice. Nu in ultimul rand, temele si aplicatiile vor oferi copiilor o perspectiva interdisciplinara, prin integrarea in context a unor notiuni de arta, arhitectura, urbanism, amenajarea spatiilor verzi.

Cu siguranta, locul desfasurarii atelierului, mediul de lucru, sustinute prin exercitii de creativitate, vor conduce la rezolvari plastice inedite, stimuland imaginatia si curiozitatea copiilor.

 

Perioada desfasurarii:  

atelier sub forma unor module compacte cu durata de 3 zile:

seria I:     3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, orele 12.30 – 14.00

seria II:  14 august, 15 august, 16 august, orele 10.30 – 12.00

seria III: 28 august, 29 august, 30 august, orele 10.30 – 12.00

Locul desfasurarii: sediu scoala, zona Panduri – Cotroceni, in vecinatatea Scolii generale nr. 146, I. Gh. Duca.

Forma de activitate: exercitii in atelier / vizite documentare pe teren  in vecinatatea scolii

Durata cursului / aplicatiilor:  3 zile a cate 90 minute / zi

 

Număr participanti: minim 5 – maxim 12 copii

 

Coordonator: lector  univ. dr. Iulian –Dalin Toma

 

Discounturi acordate:

– participantii, care isi exprima optiunea de a se inscrie la cursul: ARTA DECORATIVA – DESIGN INTERIOR / AMENAJAREA SPATIILOR, vor beneficia de o reducere de 5 % a tarifului aferent acestui atelier  in  anul scolar 2012 – 2013;

10 %, in situatiile in care la atelierul de vacanta participa doi sau mai mai multi membri ai aceleasi familii (frati, surori).

 

Optional, dupa curs, se poate asigura masa de pranz (bucatarie proprie), la un pret de 15 RON/ portie.

 

Prezentare generala a cursurilor:

Atelierele de vacanta reprezinta o alternativa la modalitatile de petrecere a timpului liber de catre copii. Din punctul de vedere al continutului programei, am introdus, ca  element de noutate, cursuri si lucrari practice cu un caracter alternativ limbajelor consacrate in artele plastice. Scoala contemporana  centreza activitatile artistice in domeniul interdisciplinaritatii, provocand un dialog vizual care imbina   formulele  traditionale  (desen, pictura, modelaj) cu  limbajele specifice mediilor digitale.

Scopul acestor ateliere este acela al integrarii copilului in acest context social, de a raspunde unor posibile  provocari, formarea  unui instrumentar de lucru care sa-i permita  mobilitatea si adaptarea.  Din aceasta perspectiva, exercitiile si programele de creativitate vor permite o cercetare a limbajelor utilizate in spatiul contemporan cum ar fi: arta digitala, fotografia, arta video, instalatia.

O pondere insemnata in structura activitatilor de atelier o ocupa exercitiile de creativitate.

 

Dotari si echipamente oferite: 

Cursurile se desfasoara in doua spatii, corespunzator dimensionate si amenajate. Pe ansamblu, intentia noastra a fost aceea de a recrea atmosfera unui autentic atelier de grafica/ picture, adaptat nevoilor didactice.

Atelierul de arte dispune de mobilier specific, mese, scaune, sevalete, plansete, mulaje ipsos, materiale didactice si sistem de videoproiectie, materiale si instrumente de lucru specifice fiecarui curs.

Sala de calculatoare dispune de echipamente de procesare a imaginii (5 calculatoare configurate corespunzator domeniului, monitoare LCD de 24 inch, o tableta grafica Wacom Cintiq 24 HD, 4 tablete grafice standard Wacom, softuri prelucrare a imaginii cu licenta), biblioteca digitala cu un volum de 2000 imagini – creatii plastice ale copiilor – reunite sub sigla ROVAA (Arhiva Romana de arte vizuale), biblioteca cu un fond de 300 volume de specialitate.

 

Personal de specialitate:

Activitatile sunt coordonate de lector universitar dr. Iulian – Dalin Toma si asistate de studenti practicanti  ai modulului pedagogic din cadrul  Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti.

 

Locatie: zona Panduri – Cotroceni, in vecinatatea Scolii generale nr. 146, I. Gh. Duca.

Pret:  160 RON / atelier cu durata de 3 zile.  In pret sunt incluse materialele de lucru.

Plata se face integral, in avans.

 

[box title=”Oferta EDUDEALS” color=”#f00″] Doar pe EduDeals.ro te poti inscrie la acest atelier la un pret promotional.

 Vezi Oferta EduDeals [/box]

Categories: Cursuri recomandate

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*