Curs de formare profesionala “Expert Legislatia Muncii”

Curs de formare profesionala “Expert Legislatia Muncii”

DURATA CURSULUI
Cursul are o durata de 40 de ore, dintre care 20 de ore pregatire teoretica si 20 de ore pregatire practica. Pregatirea are loc la sala de curs, pe parcursul a 5 sau 10 zile, in functie de programul ales. Pregatirea practica reprezinta studiu individual, exercitii practice pe marginea proiectului ales de participant, sub indrumarea lectorului.

MOTIVATIE

Răspunsul pieţei muncii la noile provocări induse de procesul de globalizare şi  de dezvoltarea tehnologică actuală este cuprins într-un termen relativ nou – flexisecuritate – flexisecurity. Conceptul politic, prin care Uniunea Europeană propune să adapteze piaţa europeană a muncii la noile provocări rezultă din combinarea a doi termeni ce reflectă nevoi fundamentale pe piaţa forţei de muncă, respectiv flexibilitatea şi securitatea.

In consecinta, se impune formarea unor specialisti cu un inalt nivel de cunostinte care sa cunoasca in detaliu legislatia nationala a muncii, legislatia europeana si internationala a muncii, legislatia privind raportul de serviciu in institutiile statului, inclusiv legislatia privind raportul de serviciu a functionarilor publici cu statul special.

Noua profesie “EXPERT LEGISLATIA MUNCII” are ca obiectiv principal asigurarea aplicarii corecte a prevederilor legale privind raporturile colective si individuale de munca sau serviciu, consilierea managerilor privind noile modificari si tendinte pe piata muncii, prevenirea eventualelor abuzuri ale angajatorilor asupra salariatilor precum si diminuarea muncii fara forme legale.

Noua profesie “EXPERT LEGISLATIA MUNCII” este specifică departamentului de Resurse Umane / Relatii de munca / Evidenta muncii, având drept competenţă principală capacitatea persoanei care îndeplineşte această activitate de a acorda consiliere managerilor din cadrul institutiilor / companiilor publice / private, cu privire la aplicarea prevederilor legale si contractuale a relatiilor de munca cu angajaţii si problemele juridice ale acestora izvorate din raportul de munca. Expertul Legislatia Muncii poate profesa în cadrul oricarei institutii publice, agenti economici, persoane fizice sau juridice de drept public ori privat care au calitatea de angajator, sau pe cont propriu, ca persoană care desfăşoară activităţi independente (liber profesionist).

AGENDA CURSULUI

Programul utilizează tehnici moderne  de predare şi instruire, se bazează pe interactivitate, aplicaţii, studii de caz şi oferă participanţilor posibilitatea de a-şi dezvolta rapid aptitudinile, abilităţile şi competenţele specifice Expertului in Legislatia Muncii.

Studiile de caz sunt selectate din practica judiciara in materia litigiilor de munca. Vor fi prezentate spete relevante solutionate de catre instantele de judecata, precum si spete intalnite in practica de catre participantii la curs.

 1. Definirea conceptului de “Expert Legislatia Muncii”
 2. Aspecte fundamentale ale legislatiei muncii – legislatia nationala, comunitara si internationala a muncii
 3. Raporturi juridice individuale de munca
 4. Contractul individual de munca
 5. Timpul de munca si timpul de odihna
 6. Forme de salarizare
 7. Sanatatea si securitatea in munca
 8. Formarea profesionala
 9. Proiectarea si reproiectarea posturilor
 10. Evaluare profesionala
 11. Registrul general de evidenta a salariatilor
 12. Contractele colective de munca
 13. Dialogul social
 14. Conflictele de munca
 15. Raspunderea juridica

LOCATIE

Cursurile se vor desfasura in incinta Centrului de Conferinte UZINEXPORT situat in zona Piata Victoriei, Bulevardul Iancu de Hunedoara nr 8

[box title=”Oferta EDUDEALS” color=”#f00″] Doar pe EduDeals.ro te poti inscrie la acest atelier la un pret promotional.

 Vezi Oferta EduDeals [/box]

Categories: Cursuri recomandate

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*