“Lucrez într-o casă de nebuni. Despre aşa-zisa normalitate a muncii la birou” de Martin Wehrle

“Lucrez într-o casă de nebuni. Despre aşa-zisa normalitate a muncii la birou” de Martin Wehrle

La Editura Humanitas a apărut volumul “Lucrez într-o casă de nebuni. Despre aşa-zisa normalitate a muncii la birou” de Martin Wehrle, traducere de Anca David Titorov, Andreea Puşcariu.

“Punctualitate, corectitudine, calitate, eficienţă. Sunt cuvinte care alcătuiesc nimbul de glorie al firmelor germane. Că realitatea a început să se îndepărteze tot mai mult de acest mit ne demonstrează prin cele mai concrete exemple Martin Wehrle. Multe firme şi concerne s-au transformat din rotative bine puse la punct în „ospicii”, în care novicii ocupă fotolii de şefi, şedinţele se transformă în lupte pentru putere, din ce în ce mai multe activităţi poartă pecetea birocraţiei şi a lipsei de sens, spre disperarea angajaţilor stresaţi, neputincioşi şi demoralizaţi. Lucrezi şi tu într-o „casă de nebuni”? Citind cartea, îţi vei da seama ca nu eşti singur şi că balamucul are leac!” (Dani ROCKHOFF)

„Când am ajuns dimineaţa în firmă, nu ne-a venit să credem: pe fiecare birou se afla câte un cadou frumos ambalat. Se vedea că era o carte. Angajaţii au citit întâi felicitarea de Crăciun: «Ce pot şoarecii noi putem şi mai bine -să ne schimbăm! Ne doresc tuturor un an financiar bun, iar vouă, o petrecere frumoasă de Crăciun!» Cadoul era un fel de ABC al managementului: Strategia şoarecilor pentru manageri. Lectura asta avea cam tot atâta în comun cu realitatea ca un pom cu un pomanagiu.“

Categories: Recomandari

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*