“Povestea poveştii în filmul românesc (1912-2012)” de Marilena Ilieşiu

“Povestea poveştii în filmul românesc (1912-2012)” de Marilena Ilieşiu

În curând, în colecţia „CINEMA”, va apărea volumul “Povestea poveştii în filmul românesc (1912-2012)” de Marilena Ilieşiu, carte publicată şi în ediţie digitală, Editura Polirom. Marilena Ilieşiu propune o fascinantă incursiune în cinematografia românească, arătând cum sunt spuse poveştile în filmele din diferite perioade, începând din faza „primitivă” şi până în prezent.

Filme cu subiect istoric, filme în care povestea este distorsionată de ideologie, filme centrate pe personaje – toate se regăsesc în acest periplu printre titluri mai mult sau mai puţin cunoscute publicului actual, de la Independenţa RomânieiDacii şi Columna, trecând prin O noapte furtunoasăRăsună valea şi Apa ca un bivol negru, pînă la Marfa şi baniiAuroraFrancesca şi După dealuri.

MARILENA ILIEŞIU este asistent de cercetare ştiinţifică, doctor în cinematografie şi media la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, Bucureşti. A fost redactor la revistele ProCinema şi Cinema. De asemenea, este critic de film, producător la Studioul Video Art şi membră a Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI).

Categories: Recomandari

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*