Croitorașul cel viteaz- Teatrul de Animație Țăndărică

Croitorașul cel viteaz- Teatrul de Animație Țăndărică
When:
6 noiembrie 2013 @ 10:00 am – 11:00 am
2013-11-06T10:00:00+02:00
2013-11-06T11:00:00+02:00
Croitorașul cel viteaz- Teatrul de Animație Țăndărică
La Țăndărică, spectacolul păstrează linia clasică a poveștii, dar folosește și mijloacele teatrului de animație cu păpuși de diferite mărimi și tehnici de mânuire. Noutatea vine din grafica și animația digitală, special concepută și gândită pentru acest spectacol si care se pliază pe mânuirea păpușilor, pe accentele muzicale, pe elementele scenografice.
Figura principală din poveste este un croitor sărac, a cărui pățanie începe când ungea felia de pâine cu magiun. Supărat pe muștele care nu-l lasă să mănânce liniștit, cu un prosop omoară dintr-o lovitură șapte muște. Încântat de fapta lui, coase pe brâu propoziția „Șapte dintr-o lovitură”. Această încripție îi va aduce o faimă și o bogăție neașteptată.Se va întâlni cu un uriaș, cu care se va lua la întrecere. Va ieși de fiecare dată învingător. Apoi, se va angaja în armata regală, va avea o serie de peripeții, dar, în finl, va ajunge în să se însoare cu fata împăratului .Basmul face parte din colecția de povestiri culese de Frații Grimm și de-a lungul timpului au apărut o mulțime de variante. Tehnica păcălitului uriașilor este cunoscută de pe vremea mitologiei grecești. Cum era firesc, basmul a cunoscut și o versiune de desen animat, apoi o variantă simfonică cu narrator, prin anii 50FRAŢII GRIMMSunt consideraţi „patriarhii” poveştilor pentru copii. Jakob (n.1785) şi Wilhelm (n.1786) Grimm s-au născut în familia unui jurist și au fost folcloriști, lingviști, filologi, doctori în drept, cunoscuți în toată lumea pentru colecția de basme publicată în două volume, care conține, printre multe altele, Albă ca zăpada, Croitorașul cel viteaz, Cenușăreasa, Scufița roșie și Hansel și Gretel (primul volum a apărut în 1812, iar al doilea volum în 1814). Poveștile scrise de cei doi frați au încântat copilăria multor generații, devenind pretexte cuceritoare pentru diverse ecranizări și dramatizări. Frații Grimm și-au adus contribuția la formarea limbii germane, în special prin Cartea cu cuvinte germane, pe care au scris-o împreună și prin prima carte de fonetică/fonologie a limbii germane, Legea lui Grimm, scrisă doar de Jacob. Dicționarul Fraților Grimm avea 33 de volume și cântărea 84 kg.

Program Agenţia de bilete: luni-sâmbătă; orele 09:00 – 17:00

duminică în intervalul 09:00  – 13:00

Spectacolul are loc în sala Lahovari, mai multe informaţii despre spectacole găsiţi pe Teatrul de Animație Țăndărică sau pe facebook http://www.facebook.com/teatrultandarica

Categories:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*