Întâlnire cu romancierul francez Philippe Forest

Întâlnire cu romancierul francez Philippe Forest
When:
29 mai 2013 @ 6:30 pm – 30 mai 2013 @ 7:30 am
2013-05-29T18:30:00+03:00
2013-05-30T07:30:00+03:00
Where:
Librăria franceză Kyralina
Strada George Enescu
București
România
Întâlnire cu romancierul francez Philippe Forest @ Librăria franceză Kyralina | București | Bucureşti | România

Miercuri, 29 mai 2013, ora 18:30, la librăria franceză Kyralina (Bucureşti), va avea loc o întâlnire a publicului cu romancierul francez Philippe Forest. Alături de acesta se vor afla Ana Antonescu, editor şi traducător, precum şi Georgeta Cristian, traducătorul celui mai recent roman în curs de apariţie la Editura Nemira –“Le siècle des nuages”, informează Agentia de Carte.

Philippe Forest, autorul francez care a publicat în România volumele Sarinagara (Editura Nemira, 2006) şi Iubirea din nou (Editura Nemira, 2008), vine în România cu ocazia Salonului Internaţional de carte Bookfest, la invitaţia Institului Francez din România. Autorul este unul dintre cei mai importanţi romancieri şi eseişti francezi, obţinând de-a lungul timpului mai multe premii ca formă de recunoaştere pentru talentul său literar (Prix Femina pentru debut pentru L’enfant eternel şi Prix Decembre pentru cel mai bun roman al anului 2004 Sarinagara.)

Evenimentul din data de 29 mai propune participanţilor o discuţie liberă cu autorul Philippe Forest, o călătorie în lumea amintirilor şi a viselor, a artei, a timpului şi a memoriei. Cei prezenţi la întâlnire vor avea ocazia de a adresa autorului întrebările lor şi de a afla detalii nerostite vreodată despre scrierile sale.

Cărţile scriitorului Philippe Forest publicate în România, Sarinagara şi Iubirea din nou, pot fi achiziţionate din librăriile Nemira şi librăriile partenere, precum şi de la standul Nemira de la Târgul Internaţional de carte Bookfest, Romexpo în perioada 29 mai – 2 iunie.

Philippe Forest va mai putea fi văzut joi, 30 mai, la Universitatea Bucureşti unde, împreună cu traducătoarea sa Georgeta Cristian se va întâlni cu studenţii, urmând apoi să participe la o serie de evenimente în Cluj.

Categories:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*