Copiii indigo. De ce copiii din ziua de azi sunt “altfel”

Copiii indigo. De ce copiii din ziua de azi sunt “altfel”

In ziua de astazi, copiii sunt altfel. Nu o data am ajuns rand pe rand, noi adultii, la aceasta concluzie. Fie ca reactioneaza diferit la modele de educare a lor decat o faceam noi la varsta lor, fie ca sunt mult mai inteligenti de la varste fragede, independenti, stralucitori, mai inclinati spre spiritualitate, mai predispusi la confruntari sau chiar mai violenti, cu personalitate vibranta, cu opinii ferme si deseori cu dorinta de a se opune autoritatii, constatam cat sunt de diferiti fata de modelele anterioare lor de copii.

Aceasta constatare a multor adulti de pe glob a impus necesitatea unui nou mod de abordare de catre parinti si scoala, complet diferit de vechile modalitati.

Dr. Doreen Virtue, doctor in psihologie, a avut una dintre contributiile majore in a intelege copiii cei noi din ziua de azi, prezentand publicului international inca din 1999 notiunea de “copii indigo”.

Metodele traditionale de crestere si educare scolara a copiilor au devenit invechite si demodate si din ce in ce mai des se vehiculeaza ca multi copii ar avea ADHD (tulburare de atentie si hiperactivitate), in multe tari aplicandu-se medicamentatie pentru a tine copiii “in banca lor” cu larghetea cu care se prescriu doctorii impotriva guturaiului.

Care este legatura intre copiii Indigo si ADHD?

Cercetarile realizate de terapeuti, consilieri si specialisti in detectarea aurei umane si intelegerea oamenilor prin prisma culorilor existente in aura lor, au evidentiat ca majoritatea copiilor nascuti dupa 1980 au aura de culoarea unui albastru indigo profund, asemanator cu materialul de blue-jeans, de aceea ei se numesc “copii indigo”.

Copiii Indigo sunt un grup de entitati care au sosit prima data pe la inceputul anilor 1980; unii dintre ei au venit mai devreme, in calitate de “copii indigo exploratori”|, asa cum afirma dr Doreen Virtue din cercetarile pe care le-a coordonat.

Aceste rezultate s-au dezvoltat in paralel ce din ce in ce mai multi copii au fost diagnosticati cu aceasta tulburare ADHD (sindromul atentiei deficitare hiperactive). Atentie, nu toti copiii indigo sunt caracterizati de ADHD asa cum nu toti cei cu ADHD sunt indigo.

Sa intelegem totusi mai bine ce este un copil Indigo:

Un copil Indigo este acel copil care prezinta un set nou si neobisnuit de atribute psihologice si are un model comportamental care nu a mai fost studiat pana acum. Acest model contine factori unici, comuni tuturor, care sugereaza ca cei care au contact cu ei (in special parintii) trebuie sa-si schimbe modul de a-i creste si de a se ocupa de ei, pentru a ajunge la un echilibru. A ignora asemenea modele noi inseamna sa cream in mintea acestei vieti noi si pretioase potentialul dezechilibrului si al frustrarii.

Nevoile si prezenta emotionala a copiilor Indigo pot fi foarte intense. Ele pot reprezenta o incercare si o provocare pe plan comportamental. Cand sunt satisfacute propriile noastre nevoi emotionale, a parintilor, si cand propria noastra prezenta emotionala este puternica, suntem capabili sa modelam si sa generam optiuni bune de care au nevoie copiii nostri.

Alaturi de multi copii Indigo se afla parinti care sunt puternici si plini de grija insa care la randul lor sunt in continua schimbare; cu siguranta, copiii Indigo ne imping spre o noua misiune emotionala, ca sa devenim si mai iubitori asa cum trebuie orice suflet sa fie. Spre asta ne inspira copiii Indigo, asta asteapta ei de la noi, asta ne invata ei si asta este ceeace le trebuie. Suntem, asadar, binecuvantati sa fim alaturi de asemenea copii.

Menirea Copiilor Indigo

Fiecare persoana are o menire in viata sa, una personala si una globala. Menirea personala este o anumita caracteristica pe care incerci sa o dezvolti in aceasta viata, cum ar fi rabdarea sau compasiunea. Unii dintre noi au meniri care influenteaza un numar redus de oameni, in timp ce altii ajuta mii de oameni. Ca intr-o orchestra, fiecare interpret este la fel de important.

Copiii Indigo au in comun una si aceeasi menire a vietii: sa ajute sa faca lumea mai buna, sa contribuie la trecerea in Noua era a pacii.

Daca ii sprijiniti pe copiii vostri sa inteleaga care este misiunea lor, ii ajutati sa umple golul creat de senzatia ca ar fi lipsiti de importanta. Copiii din ziua de azi au nevoie, pe masura ce cresc, sa li se defineasca importanta si rolul lor pe acest pamant. Insa majoritatea copiilor indigo primesc mesaje in care li se spune ca sunt “ciudati”, “neadaptati”, “rai”, “lenesi”, “sariti de pe fix”, “nu-si dau osteneala cum trebuie”. Cand ajung la adolescenta, respectul lor fata de propria persoana a fost deja calcat in picioare. Si totusi, in ciuda faptului ca personalitatea lor puternica da de furca adultilor din jurul lor, ei continua sa aiba menirea de a fi altruisti si de a-i ajuta pe altii chiar si uneori numai confruntandu-i cu nevoia de a se schimba si a merge mai departe diferit, mai buni, renuntand la trecutul impovarator.

Caracteristicile copiilor Indigo

Persoanele de tip Indigo sunt la fel de diverse ca si nuantele de albastru. Avem nevoie de diversitatea adusa de copiii Indigo. Daca gasesti pentru copiii tai mai mult de 14 dintre caracteristicile de mai jos, atunci probabil sunt copii Indigo in curs de instruire sau chiar copil Indigo. Acesti copii cred in ei insisi si sunt talentati insa deseori adultii din jur nu le vad talentul din pricina caracteristicilor considerate “rele” din pricina tiparelor mentale cu care ei au crescut.

-are vointa puternica;

-are o mare sensibilitate;

-are energie in exces;

-este nascut dupa 1978;

-este incapatanat;

Daca esti adult si te regasesti in cat mai multe din caracteristicile de mai sus, este posibil sa fi fost unul dintre inaintasii copiilor Indigo.

Copiii Indigo sunt suflete libere. Cu ei, autoritatea doar de dragul autoritatii nu functioneaza (multi v-ati convins pana la acest moment). Nu ii fortati sa faca lucrurile in felul vostru. Tratati-i cu blandete chiar daca deseori nu ii intelegeti modul de a actiona sau reactiona. Vor invata tot, dar numai cu iubire.

Categories: Sfatul Medicului

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*