Cum sa iti convingi copilul sa citeasca

Cum sa iti convingi copilul sa citeasca

Multi parinti au probleme in a-si convinge copiii sa citeasca o carte si avand in vedere ca acest lucru este foarte important pentru educatia celor mici se ajunge la masuri care mai de care mai ciudate. Daca ai impresia ca micutul tau nu citeste pe cat ar trebui, iata ce trebuie sa faci.

In primul rand, trebuie sa il inveti de mic cat de important este sa citeasca, te sfatuieste The Parents Zone. De cand este bebelus, citeste-i seara, astfel incat cititul sa devina pentru el o obisnuinta.

Atunci cand ii citesti, fa-o pe diferite voci, astfel incat micutul sa fie atras de lectura si sa-si doreasca sa citeasca si singur.

De asemenea, fa in asa fel incat sa ii oferi un exemplu celui mic. Din cand in cand inchide televizorul si citeste si tu o carte. Asigura-te ca cel mic observa acest lucru si intelege cat de important este.

Ofera-i o recompensa celui mic pentru faptul ca citeste, insa nu exagera pentru ca el sa nu o faca doar pentru a fi premiat. Spune-i ca daca citeste ii cumperi o jucarie, ii oferi un desert sau il duci intr-un loc in care ii place.

Creeaza un loc special pentru lectura. Poate fi un colt din camera sa pe care sa i-l colorezi frumos si sa ii pui un scaun confortabil. Din cand in cand mergi la el si cititi impreuna.

Fa-i un raft special in care sa ii pui cartile sale. Astfel, el se va simti precum mami si tati care au o biblioteca. Se va simti o persoana importanta si va fi mandru ca a citit toate cartile acelea asa cum fac mami si tati.

Categories: Sfatul Medicului

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*