Frica si fobie: Tie de ce iti este teama? Cele mai comune frici ale oamenilor

Frica si fobie: Tie de ce iti este teama? Cele mai comune frici ale oamenilor

Frica este cea care te protejeaza de pericol.  Frica ewste sanatoasa, pana la un punct. Ea devine un dusman in momentul in care este irationala, se bazeaza pe ganduri, scenarii care sunt doar in mintea noastra si care nu au o baza logica de a se materializa si cand ne domina mintea mai mult decat e normal pe durata unei zile. Aceste frici irationale duse la extrem sunt mai degraba fobii. Fobia nu are nici o legatura cu pericolul. In intreaga lume sunt sute de milioane de oameni care au fobii, o frica intensa, irationala cand se intalnesc cu o anumita situatie, activitate sau obiect. Daca ai o fobie stii ca frica si anxietatea sunt inutile insa nu-ti poti contola sentimentele care sunt atat de intense incat pur si simplu te paralizeaza.

De cele mai multe ori, iti este groaza de propriile tale frici, crezi ca e ceva defect la tine, nu te gandesti ca la fel ca tine sunt si multi alti oameni. Nu esti singur, linisteste-te din acest punct de vedere. Multe persoane isi pot domina fricile si fobiile in momentul in care ii constientizeaza numele si realizeaza ca lucrurile nu sunt chiar asa de negre precum par.

In urmatoarele randuri vom dezvalui care sunt fricile si fobiile cele mai populare ale multor oameni, in ce constau si cum se numesc:

 

Categories: Sfatul Medicului

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*