ADMITERE FACULTATE 2013. 200 de locuri scoase la concurs de Academia de Poliție ”Al. I. Cuza”

ADMITERE FACULTATE 2013. 200 de locuri scoase la concurs de Academia de Poliție ”Al. I. Cuza”

În sesiunea de ADMITERE LA FACULTATE 2013, Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” scoate la concurs peste 200 de locuri, în timp ce școlile de subofițeri de la Câmpina și de la Cluj au anunțat că au disponibile circa 500 de locuri,

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a scos la concurs 48 de locuri pentru specializarea „Drept” şi 175 de locuri pentru specializarea „Ordine şi Siguranţă Publică”, arma poliţie. La cele 223 de locuri se adaugă 15 locuri pentru minorităţi, în special pentru romi şi maghiari, relatează Mediafax.ro.

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina are pentru admiterea din acest an 313 locuri, iar Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca are 160 de locuri. Cele două şcoli organizează concurs de admitere, separat, şi pentru câte 15 locuri locuri destinate minorităţilor, dintre care aproape jumătate sunt pentru romi.

Locuri pentru Ministerul Afacerilor Interne au fost alocate şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale. Astfel, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au fost scoase la concurs 25 de locuri, la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov – 10 de locuri, la Academia Tehnică Militară – 70 de locuri, la Institutul Medico-Militar – 25 de locuri, iar Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” a alocat 10 locuri.

Pentru învăţământul postliceal, Ministerul Apărării a alocat pentru Ministerul Afacerilor Interne 62 de locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”- Piteşti, 27 de locuri, exclusiv pentru bărbaţi, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” – Boboc şi opt locuri la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Condiții de admitere

Potrivit Poliţiei Române,  pentru a putea participa la admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Ministerului Apărării, candidaţii trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic , să aibă minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, şi să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii şapte ani.

Totodată, candidaţii trebuie să aibă până în 27 de ani împliniţi în anul participării la concursul de admitere, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală minimum opt, să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ şi să aibă înălţimea de minimum 1,70 metri bărbaţii şi 1,65 metri femeile.

Citiți articolul integral pe Mediafax.ro.

 

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*