ADMITERE FACULTATE 2013. Cifra de şcolarizare a universităţilor, alocată în funcţie de numărul studenţilor înmatriculaţi

ADMITERE FACULTATE 2013. Cifra de şcolarizare a universităţilor, alocată în funcţie de numărul studenţilor înmatriculaţi

„În acest an, pentru prima dată, cifra de şcolarizare va fi alocată în funcţie de numărul studenţilor care au fost înmatriculaţi în anul academic trecut. Trebuie să adaptăm oferta forţei de muncă la universităţi”, a declarat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu,.

Ministrul a precizat că, în comparaţie cu anul trecut, cifra de şcolarizare pentru 2013-2014 va fi aproximativ aceeaşi, doar că va fi redistribuită între universităţi în funcţie de numărul de studenţi înmatriculaţi anul trecut, scrie Mediafax.ro.

„Vom finanţa prioritar acele universităţi care aduc performanţă, realocarea locurilor fiind făcută astfel încât să nu mai existe o rată a părăsirii învăţământului”, a explicat Costoiu.

 Guvernul a aprobat, la jumătatea lunii mai, cifrele de şcolarizare pentru anul educaţional 2013-2014.

Granturile de studii pentru învăţământul superior sunt62.400 pentru ciclul universitar de licenţă anul I, 35.600 pentru ciclul universitar de masterat, 4.000 pentru ciclurile universitare de rezidenţiat şi 3.000 pentru ciclul universitar de doctorat, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu.

Pentru cetăţenii străini, au fost alocate, cu finanţare totală sau parţială din bugetul Ministerului Educaţiei, 4.550 de locuri în învăţământul superior.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*