Andronescu a decis: Liceele foarte slabe nu vor mai fi sanctionate

Andronescu a decis: Liceele foarte slabe nu vor mai fi sanctionate

Vicepresedintele PSD Ecaterina Andronescu a dat un ordin la finalul mandatului sau de ministru al Educatiei conform caruia liceele cu rata de promovare mai mica de 15% nu vor mai fi sanctionate prin reducerea numarului de inscrieri in clasa a IX-a.

Si asta in ciuda rezultatelor dezastruoase care se inregistreaza an de an la examenul de bacalaureat.

Astfel, in metodologia pentru anul scolar 2012-2013, care determina cati elevi pot invata intr-o scoala sau intr-un liceu ,scrie ca liceele cu un procent de promovabilitate sub 15% la examenul de bacalaureat 2011 vor avea cu o clasa a IX-a mai putin.

In schimb, in metodologia de anul viitor privind numarul de elevi din scoli nu este prevazuta nici o sanctiune pentru liceele care au rata de promovare la BAC foarte mica, scrie Adevarul.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat ca daca s-ar fi aplicat sanctiunile, atunci elevii cu note foarte mici nu ar mai fi avut unde sa se duca la liceu.

Un top al judetelor cu cele mai multe licee unde rata de promovare la examenul de bacalaureat de anul trecut a fost 0%, realizat de Adevarul, plaseaza pe primele judetele Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, cu 5, respectiv 4 astfel de licee.

Alte sase judete din tara ocupa locul trei in top, cu cate trei licee fara promovare la bacalaureatul din 2012: Timis, Salaj, Maramures, Hunedoara, Dolj si Bacau.

Bucurestiul ocupa primul loc in topul judetelor cu cele mai multe licee unde rata de promovare la examenul de BAC anul trecut a fost intre 0,1% si 15%. Este vorba de 38 de licee, colegii tehnice si grupuri scolare, cele mai multe fiind in sectoarele 1 si 2.

Aceasta nu este singura masura controversata luata de fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu. Astfel, peste 20.000 de dascali ar fi putut avea in acest moment salariile marite cu 18%, daca Andronescu nu ar fi refuzat sa semneze la sfarsitul mandatului sau un ordin prin care invatatorii ar fi putut deveni profesori in invatamantul primar.

Cum refuza USL sa mareasca cu 18% salariile a peste 20.000 de dascali

Mai mult, aceasta a sustinut in guvern o Ordonanta de Urgenta cu care acum sustine ca nu e de acord, prin care educatorii si invatatorii sunt obligati ca in urmatorii sase ani sa faca o facultate.

 

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*