BACALAUREAT 2013. Absolvenții de liceu au dat proba obligatorie a profilului

BACALAUREAT 2013. Absolvenții de liceu au dat proba obligatorie a profilului

Absolvenții de liceu au dat miercuri proba obligatorie a profilului, în cadrul primei sesiuni a examenului de BACALAUREAT 2013. Dintre cei 174.555 de elevi înscriși la probă, 136.964 au susținut examenul la matematică, iar 37.965 la istorie.

BACALAUREATUL 2013 a început cu proba orală la limba română, iar ultima probă este programată pe 5 iulie, anul acesta fiind înscrişi la examen 187.898 de elevi, dintre care 147.830 din promoţia actuală, în scădere faţă de ultimii ani, scrie Mediafax.ro.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00, putându-se depune contestaţii în aceeaşi zi, până la ora 16.00. După rezolvarea constestaţiilor, se vor afişa rezultatele finale, în data de 12 iulie.

BACALAUREATUL din acest an a declanşat un scandal după ce şapte candidaţi de la Liceul Bolintineanu au fost eliminaţi din examen, după ce asupra lor au fost găsite dovezi – copiuţe, cărţi cu rezolvări, telefoane mobile etc. – care indică tentativa de fraudă la proba de limba şi literatura română, susţinută luni, a anunţat marţi ISMB. „Dovezile au fost găsite în timpul percheziţiei corporale realizate de ofiţerii de Poliţie, care au descins în centrul de examen şi consemnate în procesele verbale transmise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Percheziţiile au fost efectuate asupra a 41 de absolvenţi prezenţi la examen”, au precizat reprezentanţii ISMB.

Fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, Costica Vărzaru, cercetată pentru fraudă la BACALAUREAT, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie luată marţi de Tribunalul Bucureşti, care nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel a Capitalei.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*