BACALAUREAT 2013. Ce trebuie sa stii despre examenul de maturitate din acest an

BACALAUREAT 2013. Ce trebuie sa stii despre examenul de maturitate din acest an

Peste 187.000 de absolvenți de liceu s-au înscris la prima sesiune de BACALAUREAT 2013, care a început luni cu proba orală de limba și literatura română. Dintre cei 187.898 elevi înscriși, 147.830 sunt din promoţia actuală, numărul acestora fiind în scădere faţă de anii anteriori.

Examenul de BAC 2013 vine cu două schimbări importante, care vizează proba de limba și literatura română-scris.  Astfel, la BACALAUREAT 2013 subiectele vor fi concepute în funcţie de filiera terminată de elevi, iar cei de la profilul real sau tehnologic vor avea cerințe mai ușoare decât absolvenții de uman sau pedagogic.

De asemenea, subiectul al doilea,  cel care presupunea alcătuirea unui text argumentativ pornind de la un citat, a fost exclus,  reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţinând că mulți elevi nu înţelegeau această cerinţă.

CALENDARUL EXAMENULUI DE BAC 2013

La BACALAUREAT 2013, prima probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română, are loc între 10 și 12 iunie.

În intervalul 17 – 21 iunie se va desfășura evaluarea competenţelor digitale, proba orală la o limbă de circulaţie internaţională (proba C) fiind programată între 25 şi 28 iunie.

Probele scrise vor fi susţinute după cum urmează: 1 iulie – limba şi literatura română, 2 iulie – limba şi literatura maternă, 3 iulie – proba obligatorie a profilului şi 5 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00, putându-se depune contestaţii în aceeaşi zi, până la ora 16.00. După rezolvarea constestaţiilor, se vor afişa rezultatele finale, în data de 12 iulie.

Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de BACALAUREAT 2013.

 

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*