BACALAUREAT 2013. Şase candidaţi, eliminaţi de la proba orală de limba română

BACALAUREAT 2013. Şase candidaţi, eliminaţi de la proba orală de limba română

Cinci candidaţi au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat, marţi, după ce au fost prinşi cu telefoane mobile asupra lor, la proba orală de limba şi literatura română, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei până la ora 15.00. Doi dintre candidaţii eliminaţi sunt din Capitală, alţi doi din judeţul Bacău, iar unul, din judeţul Iaşi. Cu o zi înainte, mai fusese eliminat un candidat din acelaşi motiv, relatează Mediafax.ro.

Conform metodologiei examenului de bacalaureat, este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări – manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. -, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice alt mijloc electronic de calcul sau comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu.

Marţi, până la ora 15.00, în a doua zi de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A) din cadrul examenului naţional de bacalaureat 2013, s-au prezentat 52.270 de absolvenţi de clasa a XII-a, mai precizează Ministerul Educaţiei, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Luni, în prima zi a probei orale de limba română, s-au prezentat 72.183 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care unul singur a fost eliminat, tot pentru că avea un telefon mobil asupra lui.

Proba orală de limba română continuă miercuri, când va începe şi cea de evaluare a competenţelor lingvistice de limbă maternă.

Pentru susţinerea examenului naţional de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2013 s-au înscris 187.898 elevi, dintre care 147.830 din promoţia actuală.

Ultima probă din această sesiune a examenului este programată în 5 iulie.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*