BOOKFEST 2013. Neagu Djuvara, Lucian Boia și Radu Beligan își vor lansa volumele la Salonul Internațional de Carte de la București

BOOKFEST 2013. Neagu Djuvara, Lucian Boia și Radu Beligan își vor lansa volumele la Salonul Internațional de Carte de la București

Salonul Internațional de Carte BOOKFEST 2013 s-a deschis miercuri, 29 mai, la complexul expozițional Romexpo. Cele aproape 200 de edituri participante vor aduce pentru vizitatori aproape un milion de volume, dintre care cîteva mii de titluri noi dar și 300  de evenimente interactive care vor reuni cititori, scriitori, artişti şi personalităţi culturale. Vizitatorii se vor putea bucura de reduceri de până la 50% la standurile editurilor și vor putea câștiga în premieră premii consistente la tombolele Bookfest.

La Bookfest 2013, cititorii se vor putea întâlni cu istoricul Neagu Djuvara care-și va lansa volumul “O scurtă istorie ilustrată a românilor” şi va da cu această ocazie autografe, potrivit unui comunicat al organizatorilor. Profesorul Lucian Boia va lansa o ediție adăugită a volumului său de succes în 2012, „De ce este România altfel?“ şi va participa la sesiunile de autografe cu ocazia lansării noului său volum, „Sfârşitul Occidentului? Spre lumea de mâine“.

Bogdan Ghiu, Ioan Es. Pop, Nicolae Tzone, Lucian Vasilescu, Radu Voinescu şi Varujan Vosganian vor participa la evenimentul de lansare a antologiei de poezie ”Născuţi în ‘58”, coordonată de Adrian Alui Gheorghe. Binecunoscutul ziarist Mircea Carp, voce inconfundabilă a postului de radio Europa Liberă, își va  lansa volumul  de amintiri „Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!”.

Psihologul Aurora Liiceanu își provoacă cititorii cu volumul “Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii”, şi va participa la o dezbatere pornind de la volumul “Revolta Orientului”, alături de autoarea acestuia, Carmen Gavrilă, şi Elisabeta Lăsconi, Daniela Zeca-Buzura, Selma Iusuf. Analistul Emil Hurezeanu va fi prezent alături de poetul Radu Vancu la lansarea romanului “Un singur cer deasupra lor”, de Ruxandra Cesereanu.

Tot la această ediție a Bookfest vor avea loc lansarea colecţiei “Cărţile copilăriei” şi prezentarea colecţiei “Casa Regală”, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României. Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, își va prezenta volumul “Sfârșitul reglementării si ultimul reglementator”, iar fostul ministru Theodor Baconschi va intra în dialog cu ziaristul Armand Goșu pe marginea volumului “Legătura de chei. O mărturie diplomatică”.

Maestrul Radu Beligan își va prezenta “Note de insomniac”, iar autorul va oferi autografe și va discuta cu publicul.

Seria Maeştrii SF-ului românesc, cuprinzând “Iarba cerului” de Constantin Cubleşan, „Nopţile memoriei” de Mircea Opriţă și „Cuadratura cercului” de Gheorghe Săsărman va fi prezentată în premieră, la Bookfest.

Respectând tradiţia creată prin invitarea unui oaspete de onoare (Spania în 2010, Ungaria în 2011, Franţa în 2012), Bookfest se bucură anul acesta de participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei, prin proiectul internaţional Trei ţări, aceeaşi limbă, dezvoltat de Târgul de Carte de la Frankfurt. Din partea invitatului de onoare vor veni în România 24 de invitați, astfel că iubitorii de literatură vor avea ocazia să îi întâlnească pe laureații Premiului Național al Cărții din Germania – Uwe Tellkamp si Katharina Hacker, pe laureatul Cărții anului 2011 din Elveția – Cătălin Dorian Florescu, pe doi dintre cei mai importanți prozatori austrieci ai momentului – Michael Stavarič și Joseph Winkler, pe Jan Koneffke (Germania) și Christian Haller (Elveția) – precum și trei dintre reprezentanții generației tinere de prozatori de limba germană – Saša Stanišić, Julya Rabinowich (Germania) si Jolanda Pinel (Elvetia).

Salonul Internațional de Carte Bookfest va avea loc între 29 mai și 2 iunie, la ROMEXPO, pavilioanele C1-C5. Programul de vizitare este: miercuri, 29 mai, și joi, 30 mai, între orele 10.00 și 20.00, vineri și sâmbătă, între 10.00 și 22.00, iar duminică, de la 10.00 la 20.00. Intrarea este liberă.

 

 

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*