CANNES 2013. Scurtmetrajul „O umbră de nor”, de Radu Jude, selecționat în festival

CANNES 2013. Scurtmetrajul „O umbră de nor”, de Radu Jude, selecționat în festival

”O umbră de nor”, cel mai recent scurtmetraj al lui Radu Jude, a fost selecționat la CANNES 2013, în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului Internaţional, care se va desfășura între 16 și 26 mai.

Potrivit Mediafax.ro, Scurtmetrajul „O umbră de nor” spune povestea unui preot, interpretat de regizorul de teatru Alexandru Dabija, care, într-o zi toridă de vară, este chemat la căpătâiul unei muribunde pentru a-i spune o rugăciune.

„Sunt numeroase sensuri posibile care pot fi găsite în acest film. Poate că cel mai important este exprimat într-un fragment din rugăciunea rostită de personajul principal: «ticăloasa mea viaţă ca un somn a trecut, ca o umbră de nor…»”, spune regizorul Radu Jude.

Din distribuţia scurtmetrajului fac parte, pe lângă Alexandru Dabija, Şerban Pavlu, Mihaela Sîrbu, Olga Taisia Podaru, Gabriel Spahiu, Adina Cristescu, Marilena Chelaru, Mihaela Alexandra Anton, Silviu Mircescu.

Scenariul este semnat de Florin Lăzărescu şi Radu Jude, imaginea a fost realizată de Marius Panduru, scenografia şi costumele poartă semnătura Augustinei Stanciu, iar producătorul filmului este Ada Solomon.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*