Cea de-a doua etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare, aproape de final

Cea de-a doua etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare, aproape de final

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, recomandă tuturor părinților să își înscrie copiii în clasa pregătitoare, în perioada alocată celei de-a doua etape, respectiv 8 – 17 mai. Ministrul le mai sugerează părinților să completeze pe formularul de înscriere nu doar o opțiune, ci trei, pentru a elimina riscul ca o parte dintre copii să rămână nedistribuiți și în această etapă, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației Naționale.

MEN a centralizat până sâmbătă, 11 mai, ora 13.00, 4.121 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare. Dintre acestea, 3.246 reprezintă cereri pentru copiii care împlinesc 6 ani până la 1 septembrie 2013, iar alte 883 pentru aceia care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2013. În aplicația de înscriere online au fost introduse 54 de cereri, dintre care 32 au fost validate la secretariatele unităților de învățământ.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare este destinată copiilor care fie nu au fost înscriși în prima etapă, fie nu au putut fi repartizați pe locurile pentru care au optat părinții. Opțiunile pot fi făcute numai pentru acele unități de învățământ unde mai există locuri disponibile, conform datelor furnizate de inspectoratele școlare județene/al municipiului București.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*