Cele mai scumpe ȘCOLI și GRĂDINIȚE particulare din România

Cele mai scumpe ȘCOLI și GRĂDINIȚE particulare din România

În România, oferta de ȘCOLI și GRĂDINIȚE particulare este extrem de bogată. Potrivit Registrului Naţional al Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar Particular din România, în ţara noastră sunt acreditate 985 de ȘCOLI și GRĂDINIȚE particulare la care învaţă peste 98.000 de elevi, arată datele obținute de gandul.info. Cei mai mulţi elevi care învaţă la particular sunt înregistrați la GRĂDINIȚĂ – 20.444,  la învăţământul liceal – 20.922 şi la învăţământul postliceal- 47.911.

Cele mai scumpe şcoli particulare, în Bucureşti

Chiar dacă funcţionează după aceeaşi programă şcolară ca şi şcolile de stat, şcolile particulare îşi stabilesc fiecare costurile anuale pe care le plătesc elevii, dar şi modul în care sunt admişi elevii.

„Fiecare şcoală îşi stabileşte taxele, mai ales că ele sunt toate unităţi non-profit”, a spus Şerban Iosifescu, preşedintele ARACIP, autoritatea care acrediteaza şcolile.

Cele mai scumpe şcoli particulare sunt în Capitală, unde costul unui an de studiu ajunge pentru liceu şi la 19.000 de euro/an.

Şcoala Internaţională Americană din Bucureşti, Şcola Internaţională „Mark Twain”, Şcoala Genesis, Şcoala Cambridge din Capitală, Liceul Internaţional de Informatică sunt în topul şcolilor cu cele mai mari preţuri, mai scrie gandul.info.

La Şcoala Internaţională Americană din Bucureşti, părinţii plătesc 18.300 de euro pe an pentru clasele I-VIII şi  19.500 euro pentru liceu.

La Şcoala Internaţională Mark Twain, un an de studiu la gimnaziu costă 8.500 de euro, în timp ce pentru liceu ajunge la 9.000 de euro.

Grădiniţă de 5.400 de euro/an

O altă şcoală scumpă este Şcoala Internaţională din Bucureşti, unde costurile pentru un an de studiu cresc progresiv odată cu anii de studiu. Dacă la grădiniţă un an de studiu ajunge la 5.400euro, la gimnaziu părinţii vor plăti între 7.500  de euro şi 8.000 de euro, iar la liceu 8.950 de euro.

Costurile unui an de studiu la Cambridge School of Bucharest pornesc de la  3.800 euro/an la grădiniţă şi ajung la 5.800 euro/an la liceu.

O altă şcoală particulară cu preţuri mari este Şcoala Internaţională pentru Educaţie Primară, unde un an la clasele primare ajunge la 12.950 euro.

Citiți aticolul integrap pe gandul.info

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*