Clasa pregătitoare „ar trebui să rămână la grădiniţă”

Clasa pregătitoare „ar trebui să rămână la grădiniţă”

Premierul Victor Ponta a precizat înaintea şedinţei conducerii USL că, din punctul său de vedere, clasa pregătitoare ar trebui să rămână la gradiniţă şi nu la şcoala generală, aşa cum susţine ministrul educaţiei, Remus Pricopie.

Şeful guvernului a anunţat, de asemenea, că va discuta cu ministrul de resort implicaţiile revenirii ei în cadrul grădiniţei, astfel încât măsura să poată fi aplicată chiar din acest an.

„Mie mi se pare o greşeală şi vreau să îmi explice exact ce se poate face în acest an, pentru că eu cred că ar trebui clasa pregătitoare să rămână la grădiniţă.

„Să vedem din punct de vedere logistic cum putem să aplicăm acest lucru chiar din acest an”, a precizat premierul.

 

Premierul Victor Ponta afirma încă din septembrie 2012 la Târgu Jiu, că în 2013 clasa pregătitoare ar putea reveni la grădiniţe.

Această afirmaţia a fost făcută la festivitatea de deschidere a anului şcolar desfăşurată la Colegiul Naţional Spiru Haret din Târgu Jiu.

„Le urez succes în primul şi în primul rând tuturor elevilor, începând chiar cu faimoasa deja clasă pregătitoare, clasă pe care însă de anul viitor o văd necesară şi utilă, dar tot în cadrul grădiniţei, nu în cadrul şcolii.

„Cred că anul acesta ne-am grăbit puţin şi cred că am dat multe bătăi de cap părinţilor”, spunea atunci premierul.

 

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*