Clasa pregătitoare rămâne obligatorie pentru copiii de şase ani

Clasa pregătitoare rămâne obligatorie pentru copiii de şase ani

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat că în următorul an şcolar, la clasa pregătitoare vor preda numai cadre didactice calificate pentru învăţământul primar.

Clasa pregătitoare rămâne obligatorie pentru copiii care au împlinit vârsta de şase ani.

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, după şedinţa de guvern de miercuri şi după acordul semnat în cursul dimineţii cu federaţiile sindicale din domeniu şi cu reprezentanţii părinţilor, că va fi acordată o atenţie mai mare organizării acestui sistem.

Ministerul educaţiei va solicita părerile părinţilor şi va decide, apoi, locul unde viitorii elevi îşi vor desfăşura activităţile.

„Părinţii vor fi solicitaţi în următoarele două luni, am stabilit ca termen 31 martie, vor fi întrebaţi cu privire la modul în care consideră dumnealor că ar trebui organizată clasa pregătitoare.

„După aceea, şcolile, inspectoratele şcolare, în urma dialogului cu autorităţile locale, vor încerca să vadă în ce măsură aceste puncte de vedere ale părinţilor pot fi satisfăcute”, a declarat Remus Pricopie.

Ministrul Remus Pricopie a mai anunţat că în următorul an şcolar, la clasa pregătitoare vor preda numai cadre didactice calificate pentru învăţământul primar, chiar dacă unii elevi vor merge în sediile grădiniţelor, iar alţii în şcoli.

Fostul ministru al educaţiei, Daniel Funeriu, cel care a elaborat actuala lege, consideră că deciziile anunţate miercuri de actuala echipă ministerială nu schimbă cu nimic modul în care s-a desfăşurat până acum clasa zero.

El crede că toate controversele din ultimul timp, referitoare la soarta copiilor de şase ani, nu au făcut decât să-i deruteze pe părinţi.

„Decizia luată miercuri validează opţiunile pe care le-am făcut în mandatul meu. Practic, nu se schimbă nimic faţă de anul trecut şi este foarte bine aşa.

„E păcat însă că guvernul şi ministerul au dat mesaje neclare, băgându-i iarăşi pe părinţi în sperieţi”, a spus Daniel Funeriu.

Conform statisticilor ministerului educaţiei, în prezent sunt în clasa I 203.371 de elevi, iar în clasa pregătitoare 129.756 de elevi.

Totodată, în grupa mare de la grădiniţă sunt 210.867 de copii.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*