CLASA PREGĂTITOARE şi CLASA I. Situaţia la zi a înscrierilor în învăţământul primar

CLASA PREGĂTITOARE şi CLASA I. Situaţia la zi a înscrierilor în învăţământul primar

Aproape 150.000 de cereri de înscriere în CLASA PREGĂTITOARE şi CLASA I au fost înregistrate până joi, la ora 20.00, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Din totalul celor 147.565 de solicitări, 119.304 sunt pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 28.261 pentru copiii care împlinesc 6 ani începând cu 1 septembrie 2013. 6.073 de cereri au fost completate online, pe formularul disponibil pe site-ul MEN, www.edu.ro, la secţiunea Înscrierea în învăţământul primar. 5.141 dintre cererile online au fost deja validate la secretariatele unităţilor de învăţământ unde părinţii au aplicat.

 22 aprilie, ultima zi de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I

Pentru a putea fi luate în considerare, toate cererile completate online trebuie să fie semnate la sediul unităţii de învăţământ unde părinţii doresc să îşi înscrie copiii, precizează reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Părinţii trebuie să prezinte, cu această ocazie, copiile şi originalele actului de identitate, ale certificatului de naştere al copilului şi, acolo unde este cazul, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare/clasei I. Acest act justificativ este necesar pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani, respectiv 7 ani, după 31 august 2013.

Programul de înscriere, în fiecare unitate de învăţământ, este de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00, şi sâmbăta, între orele 8.00 – 13.00. Ultima zi de înscriere în CLASA PREGĂTITOARE şi CLASA I este 22 aprilie.

Când se afişează lista înscrierilor

Părinţii pot găsi pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe cel al municipiului Bucureşti informaţii privind circumscripţiile şcolare unde se realizează înscrierile, dar şi detalii despre paşii pe care îi au de parcurs pentru înscriere. De asemenea, cei interesaţi pot apela Tel Verde, accesibil în fiecare judeţ, la numărul 0 800 816 xyz, unde xyz reprezintă indicativul pentru judeţ (ex. Arad – 257).

Afişarea listei copiilor înscrişi se va face în data de 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, pe site-urile şcolilor şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti. Cea de-a doua etapă se desfăşoară în perioada 8-17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă.

Lista finală va fi publicată pe 24 mai.

 

 

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*