Colaborări româno-germane în domeniul învăţământului superior şi în cercetare

Colaborări româno-germane în domeniul învăţământului superior şi în cercetare
Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, se află joi la Bonn şi Darmstadt, unde va avea întâlniri cu oficialităţi germane responsabile de învăţământul superior şi cercetare. – See more at: http://www.realitatea.net/colaborari-romano-germane-in-domeniul-invatamantului-superior-si-in-cercetare_1123550.html#sthash.C5bHgeRY.dpuf

Obiectivul acestor întrevederi îl reprezntă identificarea modalităţilor de dezvoltare a cooperării bilaterale cu Germania pe aceste segmente, la nivel guvernamental şi inter-universitar. Din delegaţia română mai fac parte Tudor Prisecaru, secretar de stat în cadrul Autorităţii de Stat pentru Cercetare Ştiinţifică, şi Nicolae-Victor Zamfir, director general al Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” Măgurele.

Prima întâlnire a oficialilor români va avea loc la Bonn, cu Secretarul de stat în Ministerul Federal al Educaţiei şi Cercetării, Georg Schütte. Pe agenda discuţiilor se regăsesc subiecte precum reformele din învăţământul superior şi cercetare întreprinse de cele două ţări, modalităţile de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în domeniile de interes comun, respectiv posibilităţi de colaborare în cadrul Strategiei europene pentru regiunea Dunării (SUERD), dar şi a proiectului paneuropean de cercetare avansată Extreme Light Infrustructure – Nuclear Phyiscs (ELI-NP).

Ulterior, delegaţia română se va întâlni cu Hans Jürgen Prömel, preşedinte al Universităţii din Darmstadt. Subiectul discuţiilor îl constituie intensificarea modalităţilor de cooperare academică prin schimburi de studenţi, cadre didactice şi cercetători. De asemenea, se va avea în vedere, participarea, în comun, la proiecte de cercetare ştiinţifică în cadrul apelurilor de proiecte europene, în domeniile ingineriei electrice, energetice, mecanice şi fizice.

– See more at: http://www.realitatea.net/colaborari-romano-germane-in-domeniul-invatamantului-superior-si-in-cercetare_1123550.html#sthash.C5bHgeRY.dpuf

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*