Consumer Classroom, portalul Comisiei Europene care îi învață pe elevi să devină consumatori responsabili

Consumer Classroom, portalul Comisiei Europene care îi învață pe elevi să devină consumatori responsabili

Portalul Consumer Classroom oferă o bibliotecă extinsă de resurse pe tema educației consumatorilor, în 21 de limbi ale Uniunii Europene.  Aceasta a fost creată pentru a-i ajuta pe profesorii din învățământul preuniversitar să creeze lecții pentru elevii lor și să colaboreze cu alte cadre didactice din Uniunea Europeană.

Consumer Classroom le furnizează profesorilor resursele educaționale și instrumentele interactive necesare elevilor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care au nevoie de informații practice în domeniul educației consumatorilor. Abordând tematici diverse, precum drepturile consumatorilor, managementul finanțelor, practici de consum responsabil sau siguranța și sănătatea consumatorilor, portalul își propune să creeze o comunitate online a profesorilor, facilitând crearea și partajarea de lecții online cu alți profesori din Uniunea Europeană. Lecțiile sunt accesate apoi de grupe predefinite de elevi, prin intermediul secțiunii dedicate „Clasa mea”.

Lansat recent de Comisia Europeana, portalul http://www.consumerclassroom.eu/ a fost realizat de un consorțiu de firme format din SIVECO Romania, Adetef Franta, ASTEC Irlanda, FEDER Consumatori Italia și EURONET Belgia.

Portalul permite dezvoltarea de parteneriate între școli din diverse țări ale Uniunii Europene, prin elaborarea de proiecte interșcolare. Pentru a fi la curent cu cele mai actuale informații în domeniul educației consumatorilor, profesorii vor putea consulta și colabora cu experți, prin intermediul unor secțiuni dedicate, de tip blog si forum.

Portalul este disponibil în 21 de limbi oficiale ale Uniunii Europene și oferă utilizatorilor sșâăi, profesori din toată Uniunea Europeană, un spațiu personalizat de conectare și instrumente de acces rapid la o bibliotecă de peste 350 de resurse educaționale, aflate în permanentă extindere.

 

 

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*