DESTINAŢII ECO, în România. Locuri SUPERBE care au aplicat pentru obţinerea statutului

DESTINAŢII ECO, în România. Locuri SUPERBE care au aplicat pentru obţinerea statutului

Zona Defileul Crișului Repede – Piatra Craiului, care se întinde și pe o mică porțiune din județul Cluj, este una dintre primele trei arii din România care s-au înscris pentru obținerea statutului de destinație ecoturistică, acordat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), scrie cluj.travel.

„La doar câteva săptămâni de la publicarea, de către minister, a indicatorilor de evaluare pentru potenţialele destinaţii de ecoturism, trei destinaţii au aplicat deja pentru obţinerea acestui statut. Este vorba de zona Băile Tuşnad, de Târnava Mare şi de zona Defileul Crişului Repede – Pădurea Craiului”, a declarat vineri, 2 noiembrie, ministrul de resort, Eduard Hellvig.

Punctul forte al sitului Natura 2000 Defileul Crișului Repede – Piatra Craiului îl constituie cele patru peşteri amenajate care există în zonă: Vadu Crişului, Unguru Mare, Meziad şi peştera cu cristale din mina Farcu. Acestea sunt „obiective ce beneficiază de amenajări cum nu se găsesc în alte părţi ale ţării”, a declarat Andrei Acs, managerul sitului, citat de citynews.ro.

 

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*