EcoMetroArt lanseaza o provocare pentru artisti

EcoMetroArt lanseaza o provocare pentru artisti

Clubul de Turism și Ecologie Ecotur în parteneriat cu Metrorex organizează în perioada 07.01 – 01.02.2013 concursul de artă vizuală EcoMetroArt , un proiect finanţat de Petrom în cadrul platformei Ţara lui Andrei, un program de responsabilitate socială.

 EcoMetroArt vizează sensibilizarea opiniei publice referitor la importanţa ecologiei prin realizarea unei expoziţii de artă vizuală la metrou, urmând ca lucrările selectate să fie expuse în stația Universitate, pasajul spre Intercontinental, în perioada 15 – 22.02.2013. Participanţii vor avea şansa să câştige premii constând în tablete de ultimă generație și vouchere pentru achiziționarea materialelor de lucru din magazinele de profil.

Concursul are ca tematică centrală protecţia mediului, şi anume ilustrarea acesteia dintr-o perspectivă inedită, plasată într-o atmosferă pozitivă şi educativă. Provocarea lansată de Ecotur prin acest concurs este îmbinarea armonioasă a conceptului de ecologie cu mediul urban evidenţiind metroul, ca simbol al acestuia.

Lucrările participante se vor încadra într-una din cele 3 secţiuni:

    artă plastică şi grafică ce cuprinde lucrări din următoarele categorii: pictură, desen, colaj, ilustrație și grafică;grafică  digitală cuprinde lucrari bi-dimensionale digitale realizate  folosind  soft-urile  de  specialitate (Photoshop, Illustrator, Corel Draw etc.);artă stradală cuprinde lucrări de graffiti 2D şi 3D.

Pe lângă premiile acordate de către juriul de specialitate toate lucrările selectate vor fi postate pe pagina de Facebook a Clubului de Turism și Ecologie Ecotur și supuse unui proces de votare online, în urma căruia va fi acordat premiul publicului.

Participarea la concurs este gratuită și este deschisă tuturor persoanelor peste 18 ani, fără restricții de pregătire sau experiență în domeniul artistic, care consideră că arta plastică sub formele ei cele mai diverse poate colora griul orașului și al conștiinței oamenilor reprezentând în forme subtile natura urbană și ecologia din zilele noastre.

Înscrierea se poate face prin trimiterea schiței sau machetei lucrării propuse și a  formularului de înscriere pentru fiecare lucrare prin e-mail la ecometroart@gmail.com. Pentru a citi regulamentul concursului și a descărca formularul de înscriere accesați www.club-ecotur.ro secțiunea EcoMetroArt.

Citeste mai mult: EcoMetroArt lanseaza o provocare pentru artisti

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*