Elevii ar putea sa faca patru ore de sport in fiecare saptamana

Elevii ar putea sa faca patru ore de sport in fiecare saptamana

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat ca Ministerul sau analizeaza posiblitatea introducerii a patru ore de sport in fiecare saptamana pentru elevi.

„Premierul mi-a cerut in sedinta de Guvern sa analizam in ce masura este posibil ca intr-un timp relativ scurt sa introducem patru ore de educatiefizica pe saptamana. Sunt de acord ca pot fiprofesori care nu-si fac treaba, nu doar cei de educatie fizica, dar sa nu generalizam. Ma refer la patru ore de educatie fizica pentru toti elevii”, a declarat Remus Pricopie, la Realitatea TV.

Ecaterina Andronescu, nemultumita de calitatea orelor de educatie fizica

Propunerea ca elevii sa faca patru ore de sport saptamanal a apartinut initial fostului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu.

„Daca vrem sa avem o scoala performanta, trebuie sa asezam in fata clasei, inclusiv la orele de educatie fizica, oameni pregatiti care sa stie ce au de facut in aceasta directie. Sunt nemultumita de orele acestea, de calitatea lor, am incercat in 2009 sa comut putin accentul de pe obligativitatea celor doua ore, din trunchiul comun, pe patru ore pe care sa le platim profesorilor de educatie fizica cu conditia ca ei sa organizeze echipe de volei, atletism sau baschet.

Sunt sali de sport la aproape toate scolile si am putea sa gasim formule ca orele acestea sa dezvolte”, a spus Andronescu in iulie 2012.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*