Elevii de clasa a II-a, a IV-a si a VI-a vor fi evaluati in perioada 9 – 22 mai. Vezi calendarul testarii pe discipline si scolile care vor sustine evaluarea pilot

Elevii de clasa a II-a, a IV-a si a VI-a vor fi evaluati in perioada 9 – 22 mai. Vezi calendarul testarii pe discipline si scolile care vor sustine evaluarea pilot

Elevii claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor sustine evaluarile pilot in perioada 9 – 22 mai. Ministerul Educatiei a publicat calendarul evaluarilor nationale de la finalul claselor precizate mai sus, precum si lista scolilor ai caror elevi vor fi testati. Acesta este al doilea an in care evaluarile de final de an sunt sub forma unor teste pilot si, potrivit metodologiei de organizare, notele nu vor fi trecute in catalog, dar vor fi folosite la realizarea unui punctaj mediu national al performantelor elevilor pe competentele fundamentale.

Potrivit Legii Educatiei Nationale, elevii vor fi evaluati in fiecare an la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Elevii de clasa a II-a vor fi testati la scris-citit si matematica, elevii de clasa a IV-a – la limba romana/ limba materna – intelegerea textului scris si matematica, iar elevii de clasa a VI-a – la limba si comunicare, respectiv matematica si stiinte.

Calendarul evaluarilor nationale pentru anul scolar 2012-2013:

  • Evaluarea la finalul clasei a II-a: in zilele de 9 si 10 mai 2013
  • Evaluarea la finalul clasei a IV-a: in ziua de 15 mai 2013
  • Evaluarea la finalul clasei a VI-a: in ziua de 22 mai 2013

Descarca de aici LISTA INTEGRALA a scolilor in care elevii vor sustine evaluarea pilot

Ministerul Educatiei a publicat pe edu.ro si lista scolilor pe care le-a selectat si ai caror elevi vor participa la pilotarea Evaluarii competentelor de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Evaluarea pilot de la finalul clasei a II-a o vor sustine elevii din 86 de scoli din toata tara, evaluarea de la finalul clasei a IV-a se va desfasura in 136 de scoli (majoritatea scoli din mediul rural – 95), iar evaluarea de la finalul clasei a VI-a va fi organizata in 86 de scoli.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*