EVALUARE NAȚIONALĂ. Subiectele date la proba de matematică

EVALUARE NAȚIONALĂ. Subiectele date la proba de matematică

Absolvenții clasei a VIII-a au dat marți proba de matematică a examenului de EVALUARE NAȚIONALĂ și au avut de rezolvat, în două ore, trei subiecte, fiecare dintre ele cu mai multe cerințe.

La primul, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operaţiilor 4×4+10, cât este numărul „a” dacă a/6=5/2, precum şi perimetrul unui pătrat şi volumul unui cub cu laturi date. La acelaşi subiect, li s-a cerut să interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen, scrie Mediafax.ro.

Subiectul II avut ca primă cerinţă desenarea unei piramide triunghiulare regulate, după care elevii au trebuit să rezolve o problemă de aritmetică: „Ana şi Bogdan au împreună şapte mere, Ana şi Călin au împreună opt mere. Câte mere are Ana, ştiind că toţi trei au împreună 12 mere?”.

 Tot la subiectul II, una dintre cerinţe a fost legată de funcţia f(x)= x + 2, la care s-a cerut să se calculeze f(0) + f(-2) şi să se reprezinte grafic funcţia. De asemenea, elevii au avut de demonstrat, pentru o expresie matematică E(x) dată, că E(x)=1 pentru orice număr real în afară de -2 şi 2.

Subiectul III a fost alcătuit din două probleme de geometrie, prima având în ipoteză un dreptunghi cu latura şi diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.

Examenul de evaluare naţională la clasa a VIII-a a început, marţi, cu proba de limba şi literatura română, şi a continuat, miercuri, cu cea la limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate este programată sâmbătă, 29 iuni, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 30 iunie, 1 iulie şi 2 iulie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate în 3 iulie.

Media de admitere în liceu va fi calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*