Expoziţia Sony World Photography Awards 2012, în premieră în România

Expoziţia Sony World Photography Awards 2012, în premieră în România

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 18 – 30 mai la Cafeneaua Verona, libraria Cărtureşti şi va include o secţiune dedicată fotografilor români finalişti

În week-end-ul 19-20 mai, fotograful Simion Buia va susţine workshopuri dedicate fotografiei de portret pe temele “Make-up portrait”, “Romanian fashion portrait” şi „Portrait yourself; înscrierea este gratuită pe site-ul Sony www.sony.ro/worldphoto

Cele mai bune fotografii din lume vor ajunge la Bucureşti, între 18 şi 30 mai, în cadrul expoziţiei Sony World Photography Awards 2012, organizată în premieră în România. Expoziţia va reuni lucrările premiate în acest an la Londra, în cadrul celei mai mari competiţii internaţionale de fotografie din lume deschise inclusiv amatorilor.

Expoziţia reuneşte 70 dintre cele mai impresionante fotografii selectate dintr-un total de 112.000 de înscrieri din 171 de ţări şi este pentru prima dată de la debutul Sony World Photography Awards, în 2007, când va fi prezentată nemijlocit publicului din Europa de Est. De asemenea, va avea o secţiune dedicată celor 10  fotografi români, finalişti în cadrul SWPA în ultimii trei ani. Anul acesta, doi români – Ionuţ Hrenciuc şi Felicia Simion – au fost nominalizaţi pe lista scurtă a celor mai buni fotografi din lume, la secţiunea „Panoramă”, în cadrul competiţiei „Open” şi, respectiv, la secţiunea „Portret”, în cadrul competiţiei „Youth”.

Expoziţia va fi găzduită de Café Verona din cadrul librăriei Cărtureşti şi îi va surprinde pe amatorii de fotografie prin lucrările care s-au remarcat în acest an la secţiunile: Open Competition, Professional Competition, Youth Award, Photojournalism. Vizitatorii vor putea aprecia, de exemplu, reprezentările fotografice ale celor mai importante evenimente care au marcat ultimul an, precum războiul din Libia, criza economică europeană, dezastrul nuclear de la Fukushima, dar şi obiceiuri din cele mai diverese culturi, precum festivaluri indiene, supravietuirea pe timpul iernii in Mongolia sau surfing-ul in Gaza.

Workshop-uri de fotografie de portret susţinute de fotograful Simion Buia

Cu această ocazie, Sony organizează, în weekend-ul 19 – 20 mai, workshop-uri gratuite dedicate fotografiei de portret. Atelierele de fotografie vor fi conduse de fotograful Simion Buia, trainer şi coordonator al Academiei de Fotografie, cunoscut pentru seria de portrete numită „Actorii şi fotograful”, în care i-a surprins pe unii dintre cei mai cunoscuţi actori români, precum Radu Beligan, Victor Rebengiuc, Mircea Albulescu sau Maia Morgenstern. În fiecare zi vor avea loc trei workshop-uri pe temele „Make-up portrait”, „Romanian fashion portrait” şi „Portrait yourself”. Durata unui workshop este de 2 ore iar cei înscrişi vor primi carduri de memorie Sony pe care îşi vor putea păstra fotografiile realizate în timpul sesiunii.

Înscrierea la workshop este gratuită şi se poate realiza pe site-ul Sony, accesând www.sony.ro/worldphoto sau accesând pagina de Facebook Sony Romania.

Mai multe informaţii despre competiţie puteţi accesa aici: http://www.worldphoto.org/

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*