Încep înscrierile în clasa pregătitoare

Încep înscrierile în clasa pregătitoare

Clasa zero rămâne în învățământul primar, dar va putea fi organizată atât în incinta școlilor, cât și a grădinițelor, potrivit metodologiei puse în dezbatere publică de Ministerul Educației. Părinții spun că această formulă este avantajoasă

Înscrierile pentru anul şcolar 2013-2014 vor începe pe 2 aprilie, potrivit unui proiect de metodologie pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei. Totodată, clasa zero va fi organizată atât în şcoli, cât şi în grădiniţe, după aceeaşi programă. Cursurile vor fi ţinute de învăţători. „Este un pas înainte în avantajul nostru”, a spus Mihaela Gună, preşedinta Asociaţiei Federaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar.

 În clasa pregătitoare se vor putea înscrie copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013, dar şi cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, la solicitarea părinţilor. Părintele va putea opta atât pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie, cât şi pentru o altă unitate de învăţământ. La aceasta din urmă, copilul va fi înscris în limita locurilor libere, pe baza unor criterii de departajare. „Am cerut ca aceste priorităţi la înscriere să se facă în baza unor criterii transparente”, a mai spus şefa asociaţiei. Părintele poate rezerva locul la şcoala de circumscripţie pentru a nu rămâne fără loc în eventualitatea în care copilul nu este admis în altă parte.

„Clasa zero organizată şi la grădiniţă este avantajoasă pentru părinţii care nu au cu cine să-şi lase copiii.”
MIHAELA GUNĂ, şefa AFPIP

Calendarul înscrierilor

Ministerul propune ca înscrierile să aibă loc în două etape.

Prima etapă este programată pentru perioada 2-22 aprilie (de luni până vineri, între orele 8.00 şi 20.00, şi sâmbăta, între orele 8.00 şi 13.00).

A doua etapă va avea loc între 8 şi 17 mai şi la ea vor participa doar copiii care nu au fost deja înscrişi. Înscrierea se se poate face şi online, dacă unitatea de învăţământ autorizată/acreditată şi-a introdus datele în aplicaţia informatică pentru înscrierea în clasa zero.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/incep-inscrierile-in-clasa-pregatitoare-1028557.html

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*