Incepe Selectia pentru Septembrie 2012-2014 pentru Scoala de Excelenta

Incepe Selectia pentru Septembrie 2012-2014 pentru Scoala de Excelenta

Incepem Selectia pentru Septembrie 2012-2014 pentru Scoala de Excelenta, prima scoala dedicata in exclusivitate copiilor cu abilitati inalte

Graduare Scoala de Excelenta 2012

Scoala de Excelenta: scoala cu 100% satisfactie in randul copiilor cu abilitati inalte (potrivit chestionarelor 2010-2011)

In 2010 am lansat primul Program Pilot de Inovatie Didactica, sector 6, Bucuresti, proiect dezvoltat in parteneriat cu Inspectorat Scolar Sector 6 si implicand 23 de scoli si peste 1300 de copii. In cadrul acestui proiect s-a deschis Scoala de Excelenta in sectorul 6, pentru peste 60 de copii cu abilitati inalte ca urmare a selectiei realizate in cadrul Proiectului Pilot de Testare a Inteligentei copiilor la nivel international.

Selectie 2012-2014

Selectia este “ongoing” – testarile avand loc permanent pentru inscrierile in perioada 2012-2014. Pentru septembrie 2012, pentru noua generatie de copii, Scoala de Excelenta are deschisa perioada de selectie la nivel international in perioada 13.06-22.08.2012. Selectia consta intr-o serie de teste internationale si 1 evaluare comportamentala printr-o intalnire motivationala a copiilor cu viitorii traineri.Selectia Finala consta in Consilierea noastra, cu specialisti, pe baza dosarului de candidatura, a nevoilor speciale ale copilului. Un element foarte important in selectie il reprezinta motivatia deosebita de a se dezvolta atat a copilului, dar mai ales a parintilor, alaturi de copii.

O sansa unica

Copiii supradotati au nevoi speciale si un risc social inalt (97% dintre copiii supradotati se rateaza conform normelor sociale, potrivit unei cercetari in UK in 2010, ceea ce face din acest lucru un tabu, in domeniul educatiei: an de an are loc o uriasa risipa umana), fapt confirmat de o intreaga literatura de specialitate. Copiii cu abilitati inalte au nevoie de un program special de educatie diferentiata, care sa-i ajute sa isi descopere abilitatile si inteligentele multiple si sa le dezvolte pentru toata viata. Scoala de Excelenta este locul unde se face educatie la nivelul abilitatilor inalte ale copiilor. Pentru un copil, este o sansa unica de a se dezvolta intr-un mediu de hranire care urmareste dezvoltarea armonioasa pe toate planurile, o sansa de fi respectat si apreciat in unicitatea sa, de a face parte dintr-o comunitate de tineri cu abilitati inalte, de a-si face prieteni cu preocupari comune, de a isi dezvolta gandirea independenta care sa-l conduca spre a fi un Om Autonom in viata, de a-si forma o personalitate echilibrata, de a i se da feedback de calitate, de a intalni si de a lucra cu profesori pasionati care corespund abilitatilor lor, care si-au depasit limitele, care sunt si modele umane de urmat. Citeste mai mult despre legislatie si nevoile speciale ale copiilor cu abilitati inalte >>

Ce spun parintii despre Scoala de Excelenta

  • “Alexandru este foarte incantat de cursurile pe care le-a frecventat. Isi doreste sa contiune si anul viitor. Am observat o evolutie pozitiva in dezoltarea lui, priveste lumea cu alti ochi si este mult mai pozitiv in ceea ce face.”
  • “A invatat sa aiba mai multa incredere in fortele proprii si si-a imbunatatit autocontrolul, si-a facut prieteni…”
  • “Fiind un copil cu o larga deschidere spre experiente noi, Octavian a apreciat calitatea cursurilor la care a participat. A acumulat noi cunostinte, si-a imbogatit orizontul de cunoastere si si-a insusit o noua perspectiva privind problemele abordate. A fost incantat de faptul ca si-a facut prieteni printre copiii pe care i-a cunoscut in cadrul acestei scoli si desigur ar vrea sa continue cursurile impreuna daca este posibil.”
  • “Sunt foarte multumita de evolutia lui Theodor, a capatat mai multa incredere in el, este mai dezinvolt si asimileaza mult mai repede informatiile. Theodor doreste sa mearga mai departe in anul 2.”
  • “Multumesc Scoala de Excelenta. Sunt foarte multumita de dezvoltarea personalitatii copilului meu datorita activitatilor desfasurate pe parcursul anului in cadrul centrului.”
  • “Increderea de sine a copilului a crescut foarte mult, poate chiar prea mult, interesul pentru anumite subiecte i-a fost starnit, interactiunea cu copii si cu cadrele impicate a fost foarte naturala si mult diferita de cea de la scoala.”

Citeste despre Scoala de Excelenta aici.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*