Începe simularea pentru examenul de bacalaureat.

Începe simularea pentru examenul de bacalaureat.

În perioada 11-15 martie 2013, va avea loc simularea examenului de bacalaureat organizată la nivel judeţean în toate unităţile de învăţământ liceal la care  participă elevii din seria curentă  şi  absolvenţii din seriile anterioare care nu au promovat examenul de bacalaureat.

Simulările organizate la probele scrise vor respecta precizările Ministerului Educaţiei Naţionale: subiectele vor fi diferenţiate pe filieră şi profil, elevii vor fi aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcţie de disciplină şi de tipul de subiect primit şi vor fi supravegheaţi video. Astfel, elevii din clasele a XII-a se vor familiariza cu atmosfera şi procedura de desfăşurare a bacalaureatului. Pentru fiecare disciplină, inspectorul şcolar de specialitate împreună cu membrii consiliului consultativ al disciplinei va realiza subiecte şi bareme de evaluare şi de notare în conformitate cu programele şcolare.

Evaluarea lucrărilor se realizează în fiecare unitate de învăţământ de către două cadre didactice (profesorul de la clasă şi un alt profesor), urmând ca lucrările să fie analizate şi discutate cu elevii de fiecare profesor. Decizia de trecere a notelor de la simulare în catalog va fi în responsabilitatea fiecărui cadru didactic. „Consider că aceste simulări au două scopuri: verificarea modului în care se  organizează şi se desfăşoară examenul şi evidenţierea nivelului de pregătire atins de  elevi până în acest moment. În funcţie de rezultatele obţinute, fiecare unitate şcolară  trebuie să elaboreze  un plan remedial, astfel încât rezultatele de la bacalaureat să fie optime”, a declarat inspectorul şcolar general, Răducu Popescu.

Sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/locale/incepe-simularea-pentru-examenul-de-bacalaureat-295252.html

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*