Înscrierea în clasa pregătitoare

Înscrierea în clasa pregătitoare

Marţi au început înscrierile în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014, prima etapă urmând să se încheie în 22 aprilie.

Peste 16.000 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I au fost înregistrate marţi, până la ora 17.00, 15.202 fiind pentru copii care vor  împlini şase ani înainte de 1 septembrie şi 1.191 pentru copii care vor împlini şase ani după această dată.

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a declarat la emisiunea „Actualitatea în dezbatere”, realizată de Alexandra Andon, că înscrierea la clasa pregătitoare şi clasa I se desfăşoară mai bine decât în anii anteriori pentru că există o experienţă, iar ministerul a încercat să remedieze ceea ce a fost greşit la acţiunile anterioare.

„Trebuie să recunosc că avem avantajul noi toţi, nu doar ministerul educaţiei, avem avantajul unei experienţe, cea de anul trecut şi am analizat cu mare atenţie ceea ce s-a întâmplat bine, ceea ce nu s-a întâmplat bine şi am încercat să corectăm ceea ce nu s-a întâmplat bine şi să păstrăm ceea ce a fost ok.

„Ori, anul acesta, în primul şi în primul rând, am pus un accent deosebit pe flexibilizarea sistemului, pe informarea părinţilor, pe dreptul parintelui de a decide, acolo unde avem posibiltatea să avem o astfel de decizie, pe un sistem informatic foarte bine pus la punct”, a mai spus Remus Pricopie.

Ministrul educaţiei spune că toate detaliile privind circumscripţiile şcolare unde se realizează înscrierile şi paşii pe care îi au de parcurs pentru înscriere pot fi găsite pe site-urile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe cel al municipiului Bucureşti.

De asemenea, informaţii privind înscriere pot fi primite şi apelând numărul Tel Verde, accesibil în fiecare judeţ.

Sursa: http://www.romania-actualitati.ro/inscrierea-in-clasa-pregatitoare-fara-mari-probleme-49182

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*