IŞMB: Segmentul învăţământului preşcolar este o prioritate

IŞMB: Segmentul învăţământului preşcolar este o prioritate
Segmentul învăţământului preşcolar constituie o prioritate a managementului educaţional al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi a autorităţilor locale, în prezent, capacitatea de şcolarizare pentru acest tip de învăţământ fiind de 33.200 de locuri, faţă de 26.000 de locuri existente în anul 2006, a declarat vineri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IŞMB, Marian Banu.

 „Optimizarea activităţii reţelei unităţilor de învăţământ preşcolar prin înfiinţarea de noi unităţi reprezintă o responsabilitate a autorităţilor locale şi se realizează cu consultarea prealabilă a inspectoratului şcolar. Nu se impune comasarea unităţilor de învăţământ preşcolar, aspect ce ar avea ca rezultat reducerea posturilor didactice, mai ales în condiţiile în care ne aflăm în plină derulare a anului şcolar. Învăţământul preşcolar este extrem de important pentru dezvoltarea ulterioară a copilului”, a susţinut Banu.

Potrivit acestuia, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti se consultă în permanenţă cu partenerii sociali pentru asigurarea resursei umane necesare desfăşurării activităţilor specifice din unităţile de învăţământ preşcolar, neluând măsuri de natură să afecteze salarizarea resursei umane din sistem şi procesul educaţional. AGERPRES

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*