Lecţii de igienă orală în şcolile româneşti

Lecţii de igienă orală în şcolile româneşti

In perioada 1-5 Aprilie, medici dentişti şi educatori vor vizita şcoli din toată ţara pentru a le oferi copiilor sfaturi legate de o igienă orală corectă, în cadrul programului iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale, „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Cunoscut şi sub numele de „Scoala Altfel”, acest program încurajează organizarea de activităţi educative extracurriculare şi extraşcolare, pe perioada unei săptămâni, în toate şcolile din România.

În cadrul Săptămânii „Şcoala Altfel”, elevii din şcolile româneşti vor beneficia de lecţii de igienă orală, în care li se vor explica o serie de concepte de îngrijire orală cum ar fi: importanţa periajului cu pasta de dinţi cu fluor de cel puţin două ori pe zi, folosirea aţei dentare pentru îndepărtarea plăcii bacteriene din zonele greu accesibile sau schimbarea periodică a periuţei de dinţi.

Medicii dentişti le vor exemplifica elevilor metoda corectă de periaj dentar cu ajutorul unui modelul demonstrativ, copiii fiind direct implicaţi în acest proces interactiv. Ei vor învăţa, de asemenea, că vizitele regulate la medicul dentist şi evitarea gustărilor dulci între mese îi vor ţine departe de carii şi dureri dentare.

În desfăşurarea lecţiilor de educaţie dentară, este inclusă şi vizionarea unui filmuleţ educaţional Călătorie în Împărăţia Dinţişorului, precum şi discuţiile libere pe tema filmuleţului, orientate către conceptele de sănătate orală, toate cu scopul de a stimula dezvoltarea unor obiceiuri corecte de igienă orală care să îi însoţească pe copii pe durata întregii vieţi.

Lecţiile de igienă orală se bazează pe platforma educaţională a Programului Şcolar Colgate care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani, propunându-şi să îi iniţieze în „ABC-ul” unei sănătăţi orale optime. Programul împlineşte anul acesta 20 ani de implementare în România şi se bucură de sprijinul Ministerelor Educaţiei şi Învăţământului şi al Sănătaţii.

Sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/lectii-de-igiena-orala-in-scolile-romanesti-297888.html

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*