Mai puţină matematică şi mai mult sport în clasele primare

Mai puţină matematică şi mai mult sport în clasele primare

Mai puţină matematică şi mai mult sport în clasele primare.

Ministerul educaţiei a lansat în dezbatere publică noul plan-cadru de învăţământ pentru ciclul primar, care vizează modificări ale numărului de ore pentru diferite domenii.

Observaţiile cu privire la propunerile ministerului pot fi formulate până marţi prin intermediul unei pagini de internet.

Potrivit secretarului de stat în ministerul educaţiei, Stelian Fedorca, orele de matematică vor fi  mai „atrăgătoare”, prin combinarea materiei cu lucruri din viaţa de zi cu zi.

„Dacă comparăm vechiul plan cu cel actual, observăm că nu mai există acea plajă orară. Dacă înainte erau 3-4 ore de matematică, erau trei ore în trunchiul comun şi o oră era la dispoziţia profesorului.

Acum, toţi au trei ore în primii trei ani de şcoală şi în următorii doi patru, numai că nu sunt ore doar de matematică abstractă, ci combinată cu ştiinţe ale naturii – matematica atrăgătoare, care are legătură cu viaţa de zi cu zi, şi să fie atractivă pentru elev”, a explicat Stelian Fedorca.

Mai multă educaţie fizică şi mai puţină matematică

Elevii vor avea trei ore de matematică în primii trei ani de şcoală şi patru în următorii doi.

„Dacă înainte erau 3-4 ore de matematică – trei ore în trunchiul comun şi o oră era la dispoziţia profesorului-  acum, toţi au trei ore în primii trei ani de şcoală şi în următorii doi patru.

În ceea ce priveşte educaţia fizică, în ora de sport vor fi introduse elemente de muzică, joc şi mişcare.

„Ce a apărut în plus sunt acele ore de muzică şi mişcare, joc şi mişcare. Nu sunt ore de educaţie fizică şi sport, ci sunt jocuri în echipă”, a spus Stelian Fedorca.

Potrivit acestuia copiii vor avea două ore de educaţie fizică în clasa pregătitoate, clasa întâi şi clasa a doua şi câte o oră în clasele a treia şi a patra.

 

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*