Manuale pe un curriculum nou, „într-un an şi jumătate, doi”

Manuale pe un curriculum nou, „într-un an şi jumătate, doi”

Elevii din învăţământul pre-universitar şi preşcolarii încep luni, cursurile semestrului al doilea al anului şcolar 2012 – 2013.

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, la Radio România Actualităţi, că sistemul de învăţământ are nevoie de stabilitate.

Astfel, a adăugat el, clasa pregătitoare va rămâne în şcoli, iar în viitorul an şcolar, modificările vor fi puţine.

„Cred că sunt necesare anumite corecţii, dar nu cred că de fiecare dată când vine un ministru al educaţiei trebuie să proclame cât de incorecte sunt metodele aplicate anterior şi cât de mult o să reformeze sistemul ministrul în funcţie.

„Eu cred că sistemul de educaţie trebuie să fie caracterizat de stabilitate şi modificările care se fac trebuie să fie punctuale şi după ce s-a evaluat foarte clar impactul acelei schimbări.

„Altfel, vom sta în permanenţă într-o agitaţie continuă şi nu vom şti de fapt ce vom mai găsi noi la şcoală: educaţie sau un carusel al schimbărilor”, a declarat Remus Pricopie.

Cel mai important lucru din conceptul de educaţie, curricula

El a menţionat că cel mai important lucru din conceptul de educaţie este curricula, mai important decât manualele, pentru că de fapt manualele sunt redactate ţinând cont de curriculă.

„Sunt colegi care de ani de zile lucrează, încearcă să actualizeze, să adapteze curriculum naţional la nevoile societăţii de astăzi.

„Eu cred că în acest moment, însă, după ce s-au acumulat o serie de observaţii şi expertiză, dacă vreţi, este cazul să revedem curriculum de la clasa zero – pentru că acum avem clasă zero – până la clasa a XII-a şi într-un timp relativ scurt să începem să redactăm manualele.

„Practic, primele manuale pe un curriculum nou ar putea să apară în aproximativ un an şi jumătate-doi ţinânt cont că suntem în ianuarie – asta înseamnă septembrie 2014 sau septembrie 2015 – pentru că, repet, procesul este complex”, spune ministrul educaţiei.

 

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*