Noile manuale școlare, motiv de scandal. Editorii spun că acestea nu vor fi gata la timp

Noile manuale școlare, motiv de scandal. Editorii spun că acestea nu vor fi gata la timp

Reprezentanţii Uniunii Editorilor din România susțin că Ministerul Educației a publicat mult prea târziu metodologia pentru cumpărarea manualelor școlare și din acest motiv nu vor putea să le termine până în luna octombrie, când ar trebui să se prezinte la licitație cu ele.

Mai mult, postarea conţinutului cărţilor pe site-ul Ministerului Educaţiei, astfel încât toată lumea să aibă acces gratuit la manuale, este de neacceptat, spun editorii, citați de Digi24. „Acest lucru este practic imposibil din punct de vedere al drepturilor de autor şi al legislaţiei europene. Tot ceea ce face ministerul educaţiei la calendar este făcut repede şi pe genunchi”, este opinia editorilor.

Noile abecedare ar trebui să conţină animaţie, grafică şi imagini interactive, care să îi ajute pe copii în procesul de învăţare. Şi totul ar trebui să fie gata până în toamnă.

„Este un program ambiţios, care ar trebui să se deruleze pe câţiva ani. E vorba de reconversia forţei de muncă, de programe de soft care sunt destul de costisitoare şi care se învaţă foarte greu. 99 la sută dintre editori nu vor putea să se înscrie în această agendă şi nu vor livra aceste produse”, spune Cristian Greşeanu , directorul editurii Corint.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*