Mii de oameni au sărbătorit în Centrul Vechi ”Noaptea Cărților Deschise”

Mii de oameni au sărbătorit în Centrul Vechi ”Noaptea Cărților Deschise”

Mii de iubitori de carte s-au strâns marți seara pe strada Lipscani din Centrul Vechi al Capitalei, în cadrul unui eveniment prilejuit de Ziua Internațională a Cărții.

În timpul ”Nopții Cărților Deschise”, în zona BNR a străzii Lipscani au fost expuse 4.500 de cărţi care au fost oferite, gratuit, celor prezenţi, relatează Agerpres.

„Am aflat de această acţiune de pe internet şi îmi place foarte mult să particip la asemenea evenimente. Nu m-am aşteptat să fie aşa aglomerat. Aş vrea să fie mai bine organizat, pentru că altfel, în asemenea aglomeraţie, nu poţi să te bucuri. Am luat două cărţi pe care le-am apucat, nu am putut să aleg. Am reuşit să iau aceste cărţi pentru că am fost printre primii”, a spus o studentă de 22 ani. Evenimentul a fost organizat de editura Litera în colaborare cu ziarul Ring.

Un cititor de 72 ani a criticat faptul că toate cărţile expuse au fost aşezate pe jos.’Cine iubeşte cărţile nu le aruncă pe jos. Le-au călcat în picioare, ca vandalii. Am citit ziarul şi am aflat de acest eveniment. Eu iau cărţi, foarte multe ieftine, dintr-un loc ştiut, cu un leu bucata’, a adăugat el.

Începând din 1995, Ziua Internațională a Cărții este sărbătorită anual pe 23 aprilie, la inițiativa UNESCO, pentru a promova lectura și drepturile de autor. În data de 23 aprilie este comemorată moartea a doi dintre cei mai importanți scriitori ai literaturii universale. William Shakespeare și Miguel de Cervantes.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*