Ministrul Educaţiei are planuri mari. Ce intenţionează să le propună elevilor şi tinerilor

Ministrul Educaţiei are planuri mari. Ce intenţionează să le propună elevilor şi tinerilor

Elevii şi tinerii vor fi implicaţi în proiecte de tipul celui care s-a desfăşurat la Guvern sâmbătă şi duminică, Hackathon, care să asigure o mai bună comunicare a diferitelor instituţii publice, a declarat ministerul Educaţiei, Remus Pricopie.

„Cele două zile au trecut, cei 26 de elevi au lucrat şi astăzi (duminică-n.r.), ne-au prezentat produsul muncii lor, respectiv cele cinci site-uri. Unele dintre ele sunt şi în versiunea android. Cele cinci site-uri care practic de duminică vor fi funcţionale, trebuie să fie încărcate cu informaţii. În felul acesta se asigură o mai bună comunicare a Guvernului, a diferitelor instituţii publice. Proiectul se încheie astăzi, dar colaborarea cu aceşti elevi şi cu alţi elevi din ţară va continua. Vrem să implicăm şi tinerii şi elevii din ţară în diverse proiecte şi în felul acesta să dezvoltăm mai departe platformele”, a declarat ministrul, cu ocazia festivităţii de premiere a tinerilor implicaţi în proiectul Hackathon.

La rândul său, secretarul de stat în cadrul Cancelariei premierului, Radu Puchiu, a spus că site-urile au fost realizat sâmbătă şi duminică în mai puțin de 14 ore de muncă, precizând că acestea pot fi accesate pe site-ul online.gov.ro.

„Am avut o plăcere deosebită să lucrăm împreună alături de tineri minunaţi şi foarte bine pregătiţi. Începând din seara aceasta le punem la dispoziţie şi pot fi accesate de pe site-ul online.gov.ro. Proiectele vor trebui rafinate şi vor intra într-o fază de teste şi la noi”, a spus Puchiu.

Cele cinci site-uri realizate de elevi sunt: buget.gov.ro cu datele privind bugetul de stat şi vizualizarea lor într-o forma uşor de înţeles, angajati.gov.ro cu datele privind angajaţii din administraţia publică, posturi.gov.ro – datele privind posturile vacante scoase la concurs în administraţia publică, petitii.gov.ro – iniţiativele cetăţenilor, pe domenii de interes, data.gov.ro – va uşura accesul publicului la datele incluse în platformele realizate de elevii olimpici bucureştenicare învaţă în trei licee.

Pentru tinerii din proiectul Hackathon realizarea site-urilor pentru Guvern a fost o provocare, şi şi-ar dori să aibă „cât mai multe provocări”.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*