Ministrul Educaţiei. Ce se întâmplă cu clasa pregătitoare

Ministrul Educaţiei. Ce se întâmplă cu clasa pregătitoare

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a fost invitat duminică la Realitatea Tv, unde a confirmat că nu există nicio modificare în sistemul educațional, iar clasa pregătitoare rămâne la școală.

Clasa 0 a fost parte a ciclului primar, clasa 0 rămâne parte a ciclului primar. Schimbări, da, vor fi, dar nu în esenţă. Curriculumul rămâne acelaşi, profesorii rămân aceeaşi. Anul trecut au fost multe disfuncţionalităţi însă. Şi atunci nu e normal şi să vedem ce anume nu a funcţionat. Din punctul nostru de vedere ceea ce nu a funcţionat a fost pe relaţia cu părinţii, nu au primit informaţii la timp, nu au ştiut ce e de făcut. Până şi această opţiune şcoală-grădiniţă nu a fost bine înţeleasă. Vom încerca să vedem care sunt punctele lor de vedere. A existat şi un anumit tip de rigiditate legat de locaţie. Anul trecut nu au fost spaţii suficiente în şcoli. Iar aici trebuie să fim mai flexibili”, a spus ministrul Educației, Remus Pricopie.

Ministrul a mai vorbit despre acest subiect și pe 13 ianuarie, la Rtv, unde de asemenea a precizat că mult discutata clasă 0 nu va trece la grădiniță.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*