Ministrul Educaţiei: Înscrierea în clasa pregătitoare se va face computerizat

Ministrul Educaţiei: Înscrierea în clasa pregătitoare se va face computerizat

Procedura de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare va fi mai simplă, potrivit ministrului Educatiei. Nu se ştie deocamdată unde va fi şi organizată, la şcoală, sau înapoi la grădiniţă. Citește mai departe……

Înscrierea în clasa pregătitoare se va simplifica din acest an şi s-ar putea face computerizat. Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a vorbit despre această propunere aseară, în emisiunea Ora de Ştiri, de pe TVR 2.Desfăşurarea Bacalaureatului nu se va modifica, a mai precizat ministrul.

Procedura de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare va fi mai simplă, potrivit ministrului Educatiei. Nu se ştie deocamdată unde va fi şi organizată, la şcoală, sau înapoi la grădiniţă.

„Ne vom uita la metodologie şi vom vedea în ce măsură putem folosi instrumentele informatice, în ce măsură criteriile, pentru că şi asta e o problemă, criteriile de selecţie sunt clare, logice. Nu avem aceeaşi calitate în toate şcolile. Părintele vrea la şcoala x şi la şcoala x avem 130 de candidaţi pe 100 de locuri şi atunci trebuie să introduci criterii de departajare”, a declarat Remus Pricopie.

Liceenii pot sta liniştiţi. Bacalaureatul rămâne la fel şi în acest an: „Procedural va fi ca anul trecut. Vom avea camere. Iar dacă bacalaureatul profesional va apărea, atunci nu va modifica cu nimic bacalaureatul standard”.

În ceea ce priveşte bugetul pentru Educaţie, nici în acest an nu vor fi alocaţi 6% din PIB.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*