Ministrul Educaţiei vrea ca în trei ani toate şcolile să fie conectate la internet

Ministrul Educaţiei vrea ca în trei ani toate şcolile să fie conectate la internet

Ministrul Educaţiei şi-a propus ca, până în 2016, toate şcolile să fie conectate la internet iar bibliotecile virtuale să fie extinse.

Remus Pricopie mai propune modificarea legislaţiei muncii astfel încât elevii de peste 16 ani şi studenţii să poată să lucreze în vacanţe. Ministrul ar vrea să finalizeze lucrările abandonate din lipsă de fonduri la peste 160 de campusuri şcolare. Ministerul Educaţiei încearcă să obţină finanţare prin Banca Mondială. Până acum însă, nu există niciun proiect concret în această privinţă.

La liceul din Teaca, Judeţul Bistriţa-Năsăud, de exemplu, învaţă peste 400 de copii din 5 comune. Lucrările la campusul şcolar au început în 2009. Trebuiau construite o şcoală, ateliere şi locuinţe pentru profesori. S-au turnat doar fundaţiile. Nici reabilitarea clădirilor în care se ţin cursuri nu e terminată, iar sălile de clasă nu au curent electric.

La Liceul Tehnologic din localitatea Lechinta, tot din Bistriţa-Năsăud, învaţă 600 de elevi. Nu sunt spaţii suficiente, aşa că fac cursuri în două schimburi: dimineaţa şi după-amiaza. Bucuria a fost mare în 2009, când au început lucrările la noul campus. S-a distrus şi o plantaţie de viţă de vie pentru a face loc noilor construcţii. Dar, în acelaşi an, lucrările s-au oprit, din lipsa banilor.

Sursa: http://www.tvrnews.ro/ministrul-educatiei-vrea-ca-in-trei-ani-toate-scolile-sa-fie-conectate-la-internet_28159.html

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*