Ministrul Educatiei vrea ore de teatru si educatie prin film pentru elevi

Ministrul Educatiei vrea ore de teatru si educatie prin film pentru elevi

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, miercuri, ca intentioneaza sa introduca in scoliteatrul si educatia prin film, activitati cu titlu optional pentru elevi.

Remus Pricopie a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, intr-o emisiune televizata, ca intentioneaza sa introduca teatrul in scoli, filmul, educatia prin film si multe alte activitati interesante pe care copiii sa le dezvolte si sa mearga cu placere la scoala.

„Vor fi activitati pe baza de optiune, nu poti sa obligi toti copiii sa faca teatru. Voi da mai multe detalii cand voi finaliza acest proiect”, a spus Pricopie.

Ministrul a vorbit si despre intentia Ministerului Educatiei de crestere, de la clasa pregatitoare pana la clasa a IV-a, a numarului de ore de sport, prin introducerea unor ore specifice grupei de varsta respective numite „muzica si miscare”.

„Pedagogii si profesorii au dezvoltat metode prin care copiii pot sa faca miscare pe un ritm antrenant. Acestea vor duce la cresterea gradului de sanatate a copilului, la o mai buna integrare a copilului in scoala, pentru ca va veni la ore cu drag, cu interes”, a afirmat ministrul Educatiei.

Pricopie a precizat ca orele de sport vor fi introduse suplimentar, nefiind taiate alte ore.

Premierul Ponta i-a cerut ministrului Educatiei, Remus Pricopie, sa transmita inclusiv inspectorilor generali ca trebuie gasita solutia prin care in programa scolara sa fie incluse mai multe ore de sport, sustinand ca nu a mai vazut atat entuziasm pentru o alta masura a Guvernului precum aceasta.

Categories: Stiri din educație

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*